Студентка беше евакуирана от Украйна със съдействието на отдел Международно

...
Студентка беше евакуирана от Украйна със съдействието на отдел Международно
Коментари Харесай

Български университет спомогна за евакуирането на студентка от Украйна

Студентка беше евакуирана от Украйна със съдействието на отдел " Международно съдействие " в Икономически университет – Варна, оповестиха от образователното заведение.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1411
Ганна Дудуш се образова във висшето учебно заведение според Постановление на Министерски съвет № 103/1993 година за реализиране на просветителна активност измежду българите в чужбина. Тя е в 4 курс, компетентност " Туризъм " и е взела участие в подвижност по стратегия " Еразъм+ " в Харковския народен университет по хранителни технологии и търговия. След започването на военни дейности в Украйна сполучливо е напуснала страната с автомобил, с помощта на дейната работа на чиновниците от отдел " Международно съдействие " и изключителното подпомагане на българското Министерство на външните работи. Ганна към този момент е на територията на България, в положително здраве е и ще продължи своето образование в ИУ – Варна.

Отдел " Международно съдействие " е провело онлайн среща с входящите задгранични студенти по стратегия " Еразъм+ ", предизвикана от тревожните въпроси по отношение на военните дейности, отражението им върху техните подвижности и престоя в нашата страна. Младите хора са получили съответна и потребна информация, отделът е на тяхно разположение за оказване на подпомагане когато и да е. 

В момента в ИУ – Варна се образоват 51 задгранични студенти по стратегия " Еразъм+ "  от Германия, Полша, Франция, Румъния, Испания, Гърция, Кипър, Турция, Русия, Латвия, Армения, Казахстан, Армения, Гана и други

Присъединявайки се към апела на НПСС, Студентският съвет в Икономически университет – Варна от своя страна инициира действия в помощ на 163-мата украински студенти, учащи се във висшето учебно заведение според Постановление на Министерски съвет № 103/1993 година Установява се местоположението на всеки от тях и дали имат потребност от подкрепяне. Академичното управление провежда нужните ограничения в тяхна поддръжка във взаимоотношение с Областния координационен съвет.

При въпроси и потребност от подпомагане те могат да се обръщат към ръководителя на отдел „ Международно съдействие “: +359 882164775, +359 52830812, [email protected].
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1411  Европейско-руска задача до Марс ще се забави поради войната в Украйна Европейско-руска задача до Марс ще се забави поради войната в Украйна  Беларуски военни влязоха в Украйна Беларуски военни влязоха в Украйна  България изпраща филантропична помощ с лекарствени артикули и медицински консумативи за Украйна България изпраща филантропична помощ с лекарствени артикули и медицински консумативи за Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР