Студентите в английските университети ще подновят присъствено обучение не по-рано

...
Студентите в английските университети ще подновят присъствено обучение не по-рано
Коментари Харесай

Английските университети отварят врати за студенти през втората половина на май

Студентите в британските университети ще възобновят присъствено образование не по-рано от 17 май, оповестиха от английското държавно управление.
Около 1 милион студенти, които се образоват онлайн от Коледа насам, ще могат да се завърнат в студентските градчета. Забавянето с още един месец обаче беше признато с огромно отчаяние от университетите. Отговарящият за университетите министър Мишел Донелан уточни в документално изказване, че избраната дата 17 май е в сходство с " внимателния метод при облекчение на рестриктивните мерки и че придвижването на студентите в цялата страна съставлява риск за разпространяването на вируса ".
Предвижда се студентите да вършат проби при завръщането в университетите. Най-напред това ще бъдат три теста под наблюдаване, а по-късно студените ще бъдат помолени да си вършат проби вкъщи. 
От управленията на университетите лобираха за отварянето им още през април, тъй като считат, че не е заслужено за тях да остават рестриктивните мерки, в случай че отварят магазините.
Подновяването на занятията в средата на май също така ще повдигне спомагателни въпроси за връщането на платени такси за образование и наем, защото остава единствено къс учебен срок преди лятната почивка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР