Студентите са готови за поредица празнични дни и нощи. Повечето

...
Студентите са готови за поредица празнични дни и нощи. Повечето
Коментари Харесай

КАТ към студентите: Не пътувайте за празника с личен превоз

Студентите са подготвени за поредност празнични дни и нощи. Повечето от тях по традиция възнамеряват най-малко една или две нощувки в планината или на друго прелестно и атрактивно място. Купоните са дълги и напоени, с изключение на с страсти, и с доста енергийни и алкохолни питиета.

Тази година не е по-различна от другите. В петък и неделя доста хора потеглят на път, а времето е типично зимно. На места валят снегове, тук-там - дъждове. Температурите са ниски, образуват се поледици, падат слани и мъгли. В планините и в регионите с кръстосан релеф има усойни места, които са „ климатични клопки “ и за опитни, и за неопитни водачи.

Студентският празник при започване на месец декември се вплита в палитрата от предколедни празнични и почивни дни. Започват пътувания на хора от разнообразни възрасти - на територията на страната и отвън нея.

За да остане празникът паметен, Пътна полиция поучава сегашни, някогашни и бъдещи студенти да не употребяват персонален превоз за празника. Най-добре е да си намерят водач с кола за отиване и връщане и да са сигурни, че той няма да пие алкохол.

При опция е добре младежите да употребяват публичен превоз, като си резервират билет авансово. „ Ако сте група, ползвайте промоциите и пътувайте проведено с публичен транспорт. Така няма да ограничите нито една от опциите за развлечение “, дават ум от Пътна полиция.

Ако въпреки всичко студентите решат да употребяват персонален превоз, авансово автомобилът би трябвало да бъде подготвен за път - с антифриз и незамръзваща течност за чистачките, зимни гуми, вериги за сняг, оборудвана аптечка и работещо парно.

Добре е авансово да се набележи най-безопасният маршрут и да се види прогнозата за времето, а зад кормилото да седне най-опитният лидер от групата.

Пътна полиция пожелава прелестно и безвредно пътешестване на всички!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР