Повече домакинства ще могат да кандидатстват за субсидия на стойност

...
Повече домакинства ще могат да кандидатстват за субсидия на стойност
Коментари Харесай

Голяма промяна в схемата, предлагаща безвъзмездна помощ от £7500 - и това означава, че повече хора могат да се класират

Повече семейства ще могат да аплайват за дотация на стойност £7500 с помощта на огромни промени в схемата за възстановяване на дома.

Схемата за надграждане на бойлера ви разрешава да получите достъп до £5000 за инсталиране на въздушна термопомпа или £5000 за казан на биомаса. Тъй като това са грантове, парите не би трябвало да се връщат. Съгласно старите правила, семействата трябваше да имат изолираност на таван или кухи стени, инсталирани в парцела си, с цел да аплайват за схемата.

Критериите за подготовка обаче преди малко бяха изменени, тъй че семействата към този момент не би трябвало да имат конфигурирана изолираност, преди да аплайват. Отговаряте на изискванията за безплатна помощ, в случай че притежавате своя парцел, имате годен документ за енергийни характерности (EPC) и заменяте отоплителна система с изкопаеми горива.

Вашата нова термопомпа също би трябвало да бъде конфигурирана в границите на 120 дни след кандидатстване за дотация, в противоположен случай дотацията няма да бъде ва...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР