Студенти и ученици от гимназиалните класове учат онлайн за две

...
Студенти и ученици от гимназиалните класове учат онлайн за две
Коментари Харесай

Здравният министър: За 2 седмици не бихме могли да застрашим учебната година

Студенти и възпитаници от гимназиалните класове учат онлайн за две седмици. Възможно ли е и студентите по медицина да учат отдалечено и до каква степен дейно е сходно образование? По Българска национална телевизия здравният министър проф. Костадин Ангелов разяснява, че връщането на студентите в университетите крие опасности и съгласно последните изследвания една от главните аргументи за бързото разпространяване на вируса е точно присъственото образование.

" Основният принцип, към който сме се стремяли е извеждането на студентите от образование в електронна среда, е точно присъствената форма на образование в затворени пространства. Това е частен случай за осъществяване на процедура на отрито, нещо, което не е включено в нашата заповед, тъй че не считам, че има проблем тази процедура навън да бъде проведена и да бъде извършена, защото тук рискът от разпространяване на болестта навън е най-малък, т.е. в случай че се носят вярно маските, да покриват устата, да покриват носа по способи, по който се опитваме в нашата заповед, смятам, че тази процедура може да бъде извършена ", сподели проф. Костадин Ангелов - министър на опазването на здравето.

" Не смятам, че за две седмици - това е дължината на един болничен лист, бихме могли да застрашим такава една образователна година ", безапелационен бе той.

Министърът на опазването на здравето прикани да не се приказва за дълги сюжети, " нашата цел е да управлението на инфекцията и понижаване на натиска върху лечебните заведения ".

По думите му образованието по медицина в отдалечена среда има своите дефекти, само че съгласно прочувания болестта в доста страни се усилва от започването на образованието на възпитаници и студенти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР