Студеното време и липсата на слънце, съчетани с обездвижване, прекарване

...
Студеното време и липсата на слънце, съчетани с обездвижване, прекарване
Коментари Харесай

Това са витамините и минералите, които липсват на организма ви през зимата

Студеното време и неналичието на слънце, съчетани с обездвижване, превозване доста време в затворени пространства, намалена консумация на пресни плодове и зеленчуци, вирусните епидемии изчерпват защитните сили на организма и изсмукват витамините от тялото ви. Всеки сезон има „ своите “ витамини, които е нужно да си набавяте, с цел да съхраните положителното здравословно положение, тонуса и хубостта. Кои са зимните витамини и минерали, на които да наблягате?

1.       Витамин Д

Съвсем естествено той е отпред на класацията. И това не е изненада. Щедри дози от слънчевия витамин елементарно си набавяте през топлите месеци, само че зимата голям % от популацията страда от дефицит. Допълнителният банкет е целесъобразен, защото витаминът е от основно значение за естественото действие на имунната система – нещо, което е изключително значимо през зимата и по време на грипни епидемии. Витамин D освен контролира имунната система, само че и оказва помощ процеса на попиване и метаболизиране на главните минерали, както и предизвиква вярното развиване на клетките. Това го прави извънредно скъп за положителното здравословно положение. Счита се, че е и един от най-важните витамини при зараза с Ковид-19. Може да се приема като добавка профилактично в по-ниски дози или при потвърден недостиг в дози, предписани от доктор. Ако ще се пробвате да си го набавите посредством храната, имайте поради, че това е мъчно, само че не и невероятно. Наблягайте на яйца, гъби, масло от черен дроб на тресчица и мазна риба и постоянно, когато има слънце, излизайте за 10-15 минути под лъчите му с открити до лактите ръце без слънцезащитен крем, даже да е студено.
5 витамина, които може би ви липсват, в случай че страдате от бодърствуване
Витамините и минералите са извънредно значими за пълноценния сън. Недостигът им може да докара до някои нарушавания, в това число бодърствуване...
Прочети повече
2.       Желязо

Ако постоянно ви е студено, проверете равнищата на желязо в кръвта. Желязото е от основно значение през студените месеци, защото контролира и подтиква имунната система и подкрепя тялото да се бори с вирусни инфекции. Съдейства за превъзмогване на хроничната отмалялост и за поддържане на силата макар по-кратките дни и понижената физическа интензивност.

3.       Витамин С

Едва ли има някой, който не е осведомен с ползотворното влияние на този витамин през зимата – защищава от  инфекции, подкрепя оздравителните процеси, взе участие в процеса на детоксикация на тялото и поддържането на здрави кости и зъби. Малко прочут факт е обаче, че пушачите нормално страдат от дефицит и е значимо да одобряват спомагателни количества с добавки. Пушенето унищожава витамин С. Ако не може да се откажете от нездравословния табиет, то най-малко си набавяйте великодушни дози от витамина с храната и с добавки.
Добавките, които наложително би трябвало да приемате през зимата
Не единствено ниските температури, само че и понижаване на излагането на слънце е повода за покачвания риск от инфекции през зимата. Тези фактор...
Прочети повече
4.       Фолиева киселина

Студеното и тъмно време, късият ден и лисата на придвижване през зимата са честа причина за досада и меланхолия. Ако желаете да се погрижите освен за физическото си здраве, само че и за психическото, увеличете приема на фолиева киселина. Тя е потребна освен за бременните, въпреки да е позната най-много на тях. Фолиевата киселина сполучливо подкрепя положителното въодушевление, предотвратяването на сърдечни болести, диабет и взе участие в растежа на здрави кафези.

Статията има единствено осведомителен темперамент и не замества консултацията с доктор. Някои витамини и минерали са несъвместими с други, както и с избрани лекарства. Обсъдете с лекаря си, преди да предприемете банкет.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР