Студено беше тази сутрин, на места в Северна България с

...
Студено беше тази сутрин, на места в Северна България с
Коментари Харесай

По-топло и предимно слънчево време следобед

Студено беше тази заран, тук-там в Северна България с негативни минимални температури, във Видин - минус 5°, в Плевен и София – към нулата. Значително по-топло беше на морския бряг и в южните региони от страната, в Пловдив – плюс 7°.

В следобедните часове ще доминира слънчево време. Със слаб и сдържан югозападен вятър ще се придвижва по-топъл въздух и за разлика от минималните, оптималните температури през днешния ден ще бъдат по-високи, спрямо през вчерашния ден, сред 13° и 18°, по Черноморието – към 12°.

Слънчево ще се задържи и на следващия ден, а температурите ще се покачат с още няколко градуса - оптималните ще са м/у 18° и 23°, в София - 19°. След обяд в източните и южните региони от страната ще духа слаб югоизточен вятър.

За тези, които ще стават рано - тук-там в равнинната част от страната в утринните часове видимостта ще бъде понижена. В множеството региони минималните температури ще са над нулата.

Слънчево ще остане на следващия ден и по Черноморието, със слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 15° до 18°, значително по-ниски по носовете, на Калиакра - не повече от 11°. Вълнението на морето ще бъде едва.

По-често слънчево ще се задържи и в планините, след обяд с незначителна купеста облачност. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще бъде слаб до сдържан.

Чувствително по-топло ще бъде в планинските курорти с оптимални температури от 7° на Алеко до 12° в Боровец. Остава висока заплахата от лавини отвън обработените писти в ски-зоните.

Слънчево време и стопляне се чака на следващия ден и на всички места на Балканите. В следобедните часове облачността в северозападните региони от полуострова ще се усили и до вечерта ще завали.

Почти повсеместни превалявания и краткотрайно захлаждане предстоят и у нас в четвъртък. През идващите два дни още веднъж ще бъде слънчево, а температурите значително ще се покачат, както и концентрацията на сахарски прахуляк. В неделя се чака внезапно захлаждане и превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР