Студените зими помогнаха на Москва да победи Наполеон и Хитлер.

...
Студените зими помогнаха на Москва да победи Наполеон и Хитлер.
Коментари Харесай

Путин разчита, че нарастващите цени на енергията ще склонят Украйна за примирие

Студените зими помогнаха на Москва да победи Наполеон и Хитлер. Сега съветският президент Владимир Путин разчита, че внезапно възходящите цени на силата и вероятният ѝ дефицит тази зима ще убедят Европа да склони Украйна за помирение - при изискванията на Русия, написа " Ройтерс ".

Според два съветски източника, осведомени с мисленето на Кремъл, това е единственият път към мир, който вижда Москва, поради обстоятелството, че Киев разгласи, че няма да води договаряния, до момента в който съветските сили не се изтеглят напълно от Украйна, цитира news.bg.

Имаме време, можем да изчакаме, съобщи източник, непосредствен до съветските управляващи, който пожела анонимност, защото не е акредитиран да приказва пред медиите.

" Ще бъде сложна зима за европейците. Може да станем очевидци на митинги, вълнения. Някои европейски водачи може да се замислят дали да не престават да поддържат Украйна и да решат, че е време за съглашение ", означи той.

Друг източник, непосредствен до Кремъл, уточни, че Москва към този момент вижда разколебано европейско единение и чака този развой да се форсира на фона на компликациите през зимата.

" Ще бъде доста тежко, в случай че войната се проточи през есента и зимата. Така че има вяра украинците да изискат мир ", счита той.

Украйна и най-верните ѝ западни поддръжници обаче настояват, че не имат намерение да се предават, а американски чиновници, поискали анонимност, показват, че към този момент не виждат признаци на съмнение в поддръжката за Украйна.

По мотив националния празник на Украйна през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен написа в Туитър: " Европейски Съюз беше с вас в тази борба през цялото време. И ще бъдем толкоз дълго, колкото би трябвало ".

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отхвърли обвиняванията за умората на Запада от войната в Украйна и съобщи, че цената, която Алиансът ще заплати, в случай че Русия победи, ще бъде доста по-висока.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР