Студената бездна на океанското дъно е най-близкото нещо, което хората

...
Студената бездна на океанското дъно е най-близкото нещо, което хората
Коментари Харесай

Едно необикновено космическо гробище на дъното на океана

Студената пропаст на океанското дъно е най-близкото нещо, което хората на Земята могат да изпитат като сходно с изискванията на открития Космос. Нищо не живее там и нищо не посещава тези дълбини, написа PopSci.

Но на едно в действителност забравено от Бога място надълбоко под океанските талази се намира " Космическото гробище " - последно лобно място на стотици галактически обекти, основани от индивида.

Това малко петънце на географската карта се намира в южната част на Тихия океан и е на разстояние от към 1450 морски благи от всяка суша. За да го откриете, може да очертаете въобаржаем триъгълник сред остров Махер край Антарктика, остров Дуси от Питкерновите острови и Мото Нуи от Великденските острови. Пойнт Немо е открита едвам през 1992 година, защото преди този момент морките откриватели даже не са разполагали с картографските и географските принадлежности, с цел да разпознават това местенце.

То е кръстено на капитан Немо от творбата на Жул Верн. На повърхността, несъмнено, няма никой и нищо - просто една точка, запратена надалеч от всякаква цивилизация.

Тук е приключила живота си руската станция " Мир ", откакто бе извадена от употреба през 2001 година Именно руснаците са запратили в гробището най-вече обекти - 190. След това са американците, чиито 52 машини са потопени тук. Европейските галактически организации имат 8, а Япония - 6. Най-новият жител на гробището пък е ракета на частната компания SpaceX, която падна там през септември 2014 година Гробището се зарежда от време на време с нови обекти, само че идващият му значим жител ще се появи чак след 12 години. Това е сегашната Международна галактическа станция, която в един миг ще би трябвало да падне на дъното на Тихия океан, откакто бъде спряна към 2028 година

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР