Студът вече няма да ни е толкова неприятен – ниските

...
Студът вече няма да ни е толкова неприятен – ниските
Коментари Харесай

Ура! Отслабваме заради студа

Студът към този момент няма да ни е толкоз противен – ниските температури провокират формиране на протеин, който трансформира така наречен неприятни мазнини в положителни. Това е изобретение на учените от Калифорнийския университет, оповестено във вестник Дейли експрес.

Новооткритият протеин е наименуван Zfp516 и съгласно учените се образува, когато тялото е изложено на ниски температури. Благодарение на Zfp516 така наречен бяла лой, която складира сила и се натрупва, се преобразува в кафява лой, която изгаря калориите.

Учените от Калифорнийския университет са създали изследване благодарение на гризачи – част от мишките са имали ниско равнище на въпросния протеин, а останалите - високо. Специалистите подложили и двете групи гризачи на диета, която съдържала доста мазнини.

Резултатите демонстрират, че гризачите, които са имали по-високо равнище на протеина, преди да стартират хранителния режим, назначен от учените, са качили с 30 на 100 по-малко килограми спрямо останалите.

Кафявата лой използва признатите калории за поддържане на телесната топлота – тя изгаря глюкозата и мазнините. В случай че учените съумеят да задействат това ѝ свойство, то може да бъде употребявано за битка с наднорменото тегло, както и диабета.

 Студ

Човек обаче живее в среда, в която може да управлява температурата, което, от своя страна, значи, че количеството на кафявата лой в тялото понижава, изясняват откривателите.

Ако не ви се коства доста добра концепция да сваляте килограми, като стоите на по-хладно, можете да опитате нещо друго. Ново проучване демонстрира, че пълнозърнестите храни освен могат да ни оказват помощ да отслабнем, само че и са ключ към дълголетието.

Кафявият ориз, овесените ядки и други сходни артикули ще понижат риска от гибел, породена от сърдечно-съдово заболяване. Това считат учени от Харвардския университет.

Специалистите са проучвали повече от 100 хиляди души в продължение на 14 години. В началото на изследването всички участници били в положително здраве, само че след края му 26 хиляди от тях към този момент не били живи.

Резултатите изрично демонстрират, че пълнозърнестите храни защищават от доста болести, сред които и сърдечно-съдови.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР