Сцени на паника бяха предизвикани вчера на израелсколетище, след като

...
Сцени на паника бяха предизвикани вчера на израелсколетище, след като
Коментари Харесай

Паника на израелско летище: US туристи взели неизбухнала граната за сувенир

Сцени на суматоха бяха провокирани през вчерашния ден на израелско летище , откакто семейство от Съединени американски щати се появи там с неизбухнала артилерийска граната . Чужденците я намерили на Голанските възвишения и считали да я запазят като сувенир , съобщи Асошиейтед прес.

Видеоклипове, публикувани онлайн, демонстрираха по какъв начин пасажери търсят къде да се прикрият , бягат и крещят в салона за заминаващи на интернационалното летище „ Бен Гурион “.

Летищните управляващи оповестиха, че чиновници по сигурността са задействали сигнал за паника, когато разкрили неизбухналата граната . Най-малко един човек е потърпевш, когато се опитал да бяга по конвейерната лента.

Летището се върнало към нормален режим, откакто гранатата била безвредно отстранена, а фамилията било освободено след разпит.

Израел завладя Голанските възвишения от Сирия през войната от 1967 година В региона се водиха яростни сражения и по време на арабско-израелска война 6 години по-късно. Зони, в които се знае, че са останали неизбухнали боеприпаси, са ясно обозначени и оградени.

Израел анексира стратегическото плато през 1981 г . и през днешния ден то е огромна туристическа забележителност със своите винарски мазета, направления за пешеходни преходи и дребен ски курорт, отбелязва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР