Сцена под звездите“ е проектът, който реализира в края на

...
Сцена под звездите“ е проектът, който реализира в края на
Коментари Харесай

Сцена под звездите ще се проведе в началото на юли в Плевен

„ Сцена под звездите “ е планът, който осъществя в края на един сполучлив сезон Плевенската филхармония. Плевенчани и посетители на града ще имат опция да се насладят на реализатори от международна големина по време на Вердиевите вечери на сцената на летния спектакъл в парк „ Кайлъка “. Оперните спектакли „ Аида “ и „ Набуко “ са под диригентството на Найден Тодоров, режисьор e Надя Христозова. Поради неприятните прогнози за превалявания от дъжд обаче управлението на Филхармонията реалокира спектакъла на операта „ Аида “ от 27 юни на 3 юли от 21 часа. Билетите ще важат без презаверяване. Осигурен е безвъзмезден превоз и за двата спектакъла - „ Набуко “ - 2 юли и на 3 юли -„ Аида “.

Директорът на Филхармонията Любомир Дяковски сподели: „ Отново оперите ще бъдат по този начин показани като суперпродукции с огромен хор от над 80 души, с балет, с прелестни декори и още по-прекрасни артисти.

Диригентът Найден Тодоров е удовлетворен от работата си с Плевенската филхармония: „ Очаквам тези два спектакъла да бъдат едно голямо прекарване за всички – и за мен, и за музикантите от хора и оркестъра, и за цялата аудитория “.
Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР