Стряскаща статистика на пътна полиция. Близо 10 000 нарушения на

...
Стряскаща статистика на пътна полиция. Близо 10 000 нарушения на
Коментари Харесай

Бързи и яростни: Близо 10 000 нарушения на скоростта само за 24 часа


Стряскаща статистика на пътна полиция. Близо 10 000 нарушавания на скоростта са установени единствено за ден. Данните са след извършена профилирана интервенция за надзор на пътя.

Само в границите на денонощие от 23 до 24 март от полицията регистрираха близо 10 000 нарушавания на скоростта в страната ни.

А през миналия месец са станали 800 тежки пътни произшествие като починалите за 60 души, а ранените близо 1000.

Само за 24 часа камерите в Пловдив улавят над 600 извършители със скорост над допустимата. Една четвърт от тях - на бул. " Георги Бенковски ". При позволена скорост до 50 км/ч., някои са се движили с над 100.

От началото на седмицата в столицата пък са станали 86 произшествия. Част от тях - поради несъобразена скорост. Според специалисти – причина за това са и дребното камери на полицията.

Тунелът в „ Люлин “ е едно от дребното места в София, където има табели, измерващи скоростта на водачите в действително време.

При опит за 10 минути множеството водачи при позволени 50 км в час минаха с по-висока скорост, а някои и с 90 км в час.

„ При изсъхнало време при 50 км автомобил с положителни гуми стопира някъде към 40-45 метра. При 80 км спирачният път е близо 70 метра. За пешеходец, велосипедоисти или различен авотмобил може да е съдбовно това “, изясни Владимир Тодоров, ръководител на Българска асоциация на потърпевши при произшествия.

“Най-много са нарушаванията в часовете с натоварен трафик. Започваме на доста места камерите да ги слагаме, тъй че да снимат в тил, с цел да може и нарушаванията на мотоциклетистите да установяваме “, изясни гл. инсп. Лъчезар Близнаков, ГДНП.

Освен скорост измежду най-честите нарушавания са шофирането под въздействие на опиати и несъобразяването с пътните условия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР