Струва ми се, че още се колебаят българите дали да

...
Струва ми се, че още се колебаят българите дали да
Коментари Харесай

Буруджиева пред Дарик: Изборите не са ампутация, а опит за справяне с хронична болест

„ Струва ми се, че още се двоумят българите дали да гласоподават, или не “, сподели доцент Татяна Буруджиева в „ Кой приказва? “ по Дарик радио по отношение на идните избори и изборната интензивност.

По думите й оправданието, че няма причина за гласоподаване е невалидно, тъй като има опцията „ Не поддържам никого “, която също е индикатор за политиците ни. Тя изрази противоречие с тезата, че тези избори не са значими, тъй като „ в последна сметка, може да се окаже, че ще смъкваме държавни управления с павета “.

Социологът Добромир Живков също се съгласи, че жителите са изморени от изборите. „ Кампания като че ли ще има последните две седмици “, добави той по отношение на ангажираността на жителите към политическите тематики.

„ Ние като жителите не сме осъзнали, че едни избори не са изцеление… Те не са ампутация на някаква си част… По-скоро изборите са опит за справяне с една хронична болест “, разяснява Татяна Буруджиева. Според нея нашата народна власт е извънредно млада, само че ние не си даваме сметка за това.

„ Ясно е, че тук политическият дневен ред постоянно постанова публичния дневен ред… Аз се тормозя, когато една партия се пробва на 100% да удовлетворява настояванията на жителите “, изясни Добромир Живков.

„ В тази акция всичко се принизява до екзистенциалните проблеми “, изясни Живков.

По думите на Татяна Буруджиева политиците приказват за казуса на жителите с цените, само че те не го схващат, тъй като не живеят в същия свят.

Двамата посетители разкритикуваха думите на Антон Кутев, който плаши хората с цените и прекарването на зимата, а в това време не е предложил решение.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР