Строителят на Дунав мост 2 - испанската компания FCC Construccion

...
Строителят на Дунав мост 2 - испанската компания FCC Construccion
Коментари Харесай

Строителят на Дунав мост 2 ще получи допълнителни 24.5 млн. лв.

Строителят на Дунав мост 2 - испанската компания FCC Construccion ще получи спомагателни 24.5 млн. лева на. Парите бяха отпуснати на министерството на превоза на днешното съвещание на Министерския съвет.

Това става факт, откакто през 2014 година Международният трибунал в Париж осъжда България да заплати сумата. Днес транспортния министър Росен Желязков изрази мнение, че страната е можела да си спести този спомагателен разход, в случай че през август 2014 година тогавашният вицепремиер Даниела Бобева не е признала задължението.

" Тези дейности пораждат няколко основни въпроса. Необходимо ли е било да бъде признавано това обвързване, вместо да се опитат през арбитражния съд да оспорят това искане? Защо, откакто са признали този дълг, не са го платили, а са оставили това да се заплаща от идващите държавни управления, като с лихвите дългът към този момент е повишен до 14.3 млн. евро ", добави Росен Желязков, представен от Капитал.

Министърът сподели още, че се е наложило да се водят серия от договаряния, вследствие на което размерът на лихвите е понижен и българската страна ще заплати с 3 423 000 лева по-малко.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР