Строителството в бившия партиен дом в София, където се изгражда

...
Строителството в бившия партиен дом в София, където се изгражда
Коментари Харесай

Работата по зала на парламента, където загина човек, е спряна за обезопасяване

Строителството в някогашния партиен дом в София, където се построява нова зала на Народното събрание, е спряно до момента в който обектът не бъде обезопасен. Това заяви Главната ревизия по труда след кат нощес охранител почина на строителния обект.

Инцидентът е станал в необезопасена шахта и по тази причина ГИТ ревизира всички работни места на градежа. Акцент на инспекцията е обезпечаването на сигурност на работните места, в това число обезопасени отвори в градивни детайли, потребление на безвредно работно съоръжение, обезпечени ограничения против рухване от височина.

Предстои компанията шеф на жертвата да показа документи, свързани със отговорностите подлъжностна характерност, осъществяване на наложителните инструктажи, графици, работно време.Във компанията шеф на висок пост работи брачният партньор на зам.-министъра на труда и обществената политика Султанка Петрова, а трудовата ревизия е конструкция на същото ведомство. Заради спора на ползи Българска социалистическа партия упорства Петрова да се отдръпна от поста си.

Строителният обект в Народното събрание е проверяван през 2017 година в границите на акцията за сигурност в строителството. Тогава също са установявани нарушавания, които са били отстранявани. Контролът досега е реализиран на различен, по-начален, стадий на строително-монтажните работи, които са доста динамични и част от в този момент съществуващите градивни детайли не са били построени, прецизира трудовата ревизия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР