Строителната компания ИСА – 2000 се изнася от кръстовището на

...
Строителната компания ИСА – 2000 се изнася от кръстовището на
Коментари Харесай

„ИСА – 2000” се изнася от Водната плата - затревяват пространството, ще има и безплатен паркинг

Строителната компания „ ИСА – 2000 ” се изнася от кръстовището на Водната палата. Тази заран камион на компанията събра оградата, която бе поставена след замразяването на дейностите.  Това се случва три дни, откакто Общинският съвет взе решение за окончателното преустановяване на плана. Очаква се скоро да бъде преустановен и договорът с компанията, само че съвсем несъмнено ще има дълга правосъдна сага по отношение на компенсациите за дейностите.
Прочетете още
Общинарите отхвърлиха настояването да се платят 600 000 лв. на компанията на Юлиян Инджов, както и да се заделят 150 000 лв. за оправяне на пространството.  Евентуалните компенсации могат да се платят следващата година, в случай че Общинския съвет ги утвърди след предоставяне на точните количествено стойностни-сметки.  Ако не стигне до това, то компанията несъмнено ще потърси средствата посредством съда.

Без въпросните 150 000 лв. пространството не може да се възвърне. Очаква се те да бъдат в Бюджет 2023, който ще влезе в действие не по-рано от април. На място бе докарана пръст, с която ще се заравни терена и тук-там ще се посее райграс. Останалото пространство на процедура ще бъде и безвъзмезден паркинг.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР