Строителната компания Артекс обяви, че има всички документи за строителството

...
Строителната компания Артекс обяви, че има всички документи за строителството
Коментари Харесай

От Артекс огласиха тяхната истина за строителството на небостъргача в Лозенец

Строителната компания „ Артекс ” разгласи, че има всички документи за строителството на небостъргач в столичния квартал „ Лозенец ”. От изявление на основния проектант на София през днешния ден стана ясно, че постройката „ Златен век ” може да се окаже без годно позволение, заяви Нова Тв.

Здравко Здравков посочи, че настоящото позволение е изтекло е в края на 2017 година и не е възобновено в законния период до ноември 2018 година Не е постъпвало и заявление за удължаването му. Здравков акцентира, че отговорност за възможни нарушавания носи ДНСК, а не неговата дирекция. От „ Строителния надзор ” били сезирани по проблема на 15 януари и се чака да излязат със мнение.

„ Във връзка с появилите се погрешни изказвания от последните дни по отношение на законността на строителството на постройка „ Златен век “ управлението на Артекс Инженеринг заявява, че планът се извършва напълно в сходство с настоящото българско законодателство и има всички нужни настоящи законови документи за това ”, декларират от компанията.

От „ Артекс ” прецизират, че разрешението за градеж е издадено на 26 януари 2007 година а през 2010 година е публикуван протокол за разкриване на строителната площадка и установяване на строителна линия и равнище. През 2012 година разрешителното за градеж е презаверено за 5 години. Но през 2017 година са признати промени в Закон за устройство на територията и срокът на валидността му е продължен на 10 година от датата на започване на строителството. Тази за постройката „ Златен век ” била 11 януари 2010 година, осведоми Нова телевизия. 

„ При по този начин признатия законов текст и с оглед обстоятелството, че постройката през цялото време (от 2007 г.) е категоризирана като 2 категория градеж по Закон за устройство на територията, не е нужна презаверка на разрешението на градеж преди 11.01.2020 година и градежът й е закономерен ”, декларират от „ Артекс ”.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР