Строгите правила за пътуване в Европа блокираха наши сънародници на

...
Строгите правила за пътуване в Европа блокираха наши сънародници на
Коментари Харесай

Строгите правила за пътуване в Европа блокираха наши сънародници на чешко-германската граница

Строгите правила за пътешестване в Европа блокираха наши сънародници на чешко-германската граница, заяви.

След като рейс с 10 пасажери, пътуващи от София за Хамбург, е спрян за инспекция, 8 души са свалени в Чехия. Те били принудени часове наред да чакат на изоставена ЖП гара, с цел да бъдат закарани до посолството на България в Прага.

По информация на външното ни министерство българите не са позволени да преминат границата, тъй като нямат посочен непрекъснат адрес в Германия.

" Ето ни и нас, изоставени в най-близкия град до немската граница в Чехия, затворена страна, няма работещ хотел, магазините затварят в 22.00 ч, в бензиностанциите не могат да влизат повече от 3-ма индивида ", споделя във видео един от пасажерите.

От компанията транспортьор обясниха, че пасажерите е трябвало да попълнят онлайн декларация, че имат непрекъснат адрес в Германия, като част от противоепидемичните ограничения на страната.

Според пасажерите обаче част от хората са попълнили онлайн декларацията и все пак не са ги пуснали. След 5 часа на студа, сънародниците ни към този момент пътуват за посолството в Прага. От Министерство на външните работи оповестиха за Българска национална телевизия, че са оказали цялостно подпомагане на пасажерите. Ще им бъдат обезпечени заслон и храна, до момента в който същият рейс, с който са пристигнали, не вземе пасажерите на връщане от Германия.

Заради ограничаващите ограничения поради COVID-19 за влизане в Германия от Чехия са годни строги правила за допускане на непознати жители и при един неточен пасажер, транспортното средство се връща назад.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР