Строг регламент за уличните музиканти и забрана за шумни строителни

...
Строг регламент за уличните музиканти и забрана за шумни строителни
Коментари Харесай

Домашни ремонти в почивните дни - само с разрешение на съседите

Строг правилник за уличните музиканти и възбрана за шумни строителни действия от през днешния ден са в действие в София, осведоми bTV.
Новата разпоредба стопира трясъка от обектите сред 14 и 16 ч. Изключение се позволява единствено с позволение на районния кмет. За жилищни здания пък позволение за ремонт през почивните дни ще желаеме от съседите.
Уличните музиканти пък ще могат да свирят единствено след позволение и на особено обособени места. Иначе ги чакат санкции.
Един от тях е Роман Куриленко. Той е руснак, който от 13 години живее в България. Идва поради обич към жена, а остава поради любовта към страната ни.
Музикантът споделя, че се е опитал да получи позволение. Получава обаче единствено отводи: „ Хората се прибират от офиса, Изнервени, запушване. И в един миг усещат оазис около тях. Те стопират за няколко минутки”.
От Столичния общински съвет разясниха, че решението да се ограничи музиката навън е взето след недоволства от жители.
От общината настояват, че употребяват инсталация за премерване на шума, с цел да дефинират допустимите му стойности. За 15-годишната си кариера като махленски музикант, Роман твърди, че в никакъв случай не я е виждал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР