Стриктното спазване на правилата от участниците в движението и максималното

...
Стриктното спазване на правилата от участниците в движението и максималното
Коментари Харесай

МВР с масирани проверки в Пловдив, следи изкъсо мотористите

Стриктното съблюдаване на разпоредбите от участниците в придвижването и оптималното ограничение на предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни катастрофи са измежду водещите цели в активността на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. За повишение на успеваемостта от предварителната защита в тази тенденция от време на време се възнамеряват и организират профилирани полицейски интервенции на територията на Пловдив и в района, а контролът във връзка с пътната сигурност е една от главните задания в ежедневната работа на всички униформени чиновници с пълномощия да работят по Закона за придвижване по пътищата.

Като част от регулярните ограничения за цялостното застраховане на сигурността на пътя през миналите две седмици са извършени следващи спецакции в Пловдив, в обсега на които са влезнали най-много огромни булеварди и основни кръстовища, за които е постъпвала информация за осъществени нарушавания от мотористи.

Във времевия период от 20 ч. в петък до 1 ч. в събота са осъществени 69 инспекции на водачи и пасажери на двуколесни моторни транспортни средства. За открити нарушавания на ЗДвП са формирани 3 акта и връчени 17 санкции с фиш, административна глоба е наложена и за неправда по Кодекса за застраховането.

При сходна интервенция, проведена в интервала от 25 до 27 май, чиновниците на реда са спрели общо 98 мотоциклета. Общо 18 са установените нарушавания на пътните правила, за които са издадени съответните актове и фишове.

В три от случаите водачите са били неправоспособни. Две моторни транспортни средства са нямали годна застраховка, а едно е било техническо неизправно. Документирани са и три нарушавания на пътната маркировка и знаци.

Активният надзор над държанието на всички участници в придвижването и периодическите дейности за ограничение на пътнотранспортния травматизъм от страна на чиновниците на ОДМВР - Пловдив не престават, прецизират от полицията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР