Стресът от работата може да се пренася в личния живот,

...
Стресът от работата може да се пренася в личния живот,
Коментари Харесай

Премахнете стреса! Топ седем идеи

Стресът от работата може да се придвижва в персоналния живот, да се отразява на връзките със фамилията и да подхранва един цикъл на негативност. Кариерата в бизнеса може да бъде съпроводена от стрес и напрежение вкъщи.

Ако обаче практикувате позитивност, това може да усъвършенства благосъстоянието ви вкъщи и в офиса.

Ако сте позитивното наличие у дома, това може да помогне на обичаните ви хора и на сътрудниците да гледат от хубавата страна на нещата. В последна сметка, позитивността е заразна.

Ето няколко съвета от Entrepreneur.com за това по какъв начин да практикуваме позитивност на работа и в фамилния живот.

1. Пренасочвайте отрицателните мисли

За да можете да практикувате позитивност, от значително значение е да се научите да пренасочвате отрицателните мисли. Няма място за негативност във вашия живот, когато сте вкъщи или ръководите бизнеса си.

Вместо това, можете да пренасочвате тези отрицателни мисли и да ги канализирате в нещо по-продуктивно. Например, до момента в който ръководите бизнеса си, можете да употребявате подозренията в личните сили и качества като мотивация да се консултирате с сътрудници и чиновници за вземането на бизнес решение дружно.

Междувременно, вкъщи, в случай че имате подозрения в себе си, можете да се доверите на обичаните си хора и да помолите за тяхната поддръжка, вместо да задържате отрицателните усеща в себе си. Може да звучи малко спорно, само че може също по този начин да се концентрирате върху отрицателните мисли.

Когато се концентрирате градивно върху отрицателните мисли, вие разглеждате вероятните отрицателни обстановки на обещано събитие, което може да ви помогне да намерите решения за това " евентуално " събитие. Това е една здравословна процедура – да мислите за отрицателните мисли градивно.

Не се фокусирайте прекомерно доста върху тях обаче. Използвайте отрицателните мисли като суперсила, с цел да бъдете градивни и превантивни.

2. Намирайте решения

Нормално е да имате отрицателни усеща, когато се сблъскате с проблеми вкъщи или до момента в който ръководите бизнеса си. Въпреки това, след първичната вълна от негативност, насочването на напъните към намирането на решения е по-конструктивно от това да позволите на негативността да надделее.

Когато се сблъскате с проблем, до момента в който ръководите бизнеса си, обмислете го добре, говорете с вашите водачи на екипи или свикайте среща, с цел да обсъдите казуса с екипа си.

Когато се сблъскате с проблем вкъщи, е значимо да методите към него като семейство. Първо, обсъдете въпроса с вашата половинка и пробвайте да намерите вероятни решения. Изолацията на младежите е нещо типично, само че позитивното отношение може да ви помогне да намерите решения на проблемите по-бързо и по-ефективно.

3. Обсъждайте въпросите с позитивен звук

Когато сте на работа и забележите някакви проблеми със чиновниците, идеалният вид е беседват на четири очи и да обсъдите казуса с позитивен, градивен звук. По този метод, вместо да се усеща като че ли го мъмрите, вашият чиновник ще види, че стоите за него и желаете да стигнете до същността на въпроса, също толкоз колкото и той или тя.

У дома, в случай че с половинката ви имате проблем, е значимо да го обсъдите с позитивен звук и да говорите прочувствено и от сърце, само че не прекомерно прочувствено. Напомнете на колегата си, че не сте изправени един против различен, а по-скоро двамата дружно против казуса. 

Използването на позитивен звук също по този начин е от значително значение, когато обсъждате проблем с децата ви. Вместо да крещите и вероятно да ги отчуждите от вас, пробвайте да говорите с тях другарски. Опитвайте да говорите с тях все едно са възрастни и да обсъждате същността на казуса и по какъв начин да го решите.

4. Разговаряйте позитивно и със себе си

Може да наподобява неудобно или необичайно, само че положително говорене със себе си е потребно. Когато сте обезпокоени за стартирането на нов артикул, си дайте кураж, като се концентрирате върху това какъв брой сте постигнали, с цел да стигнете дотук. Фокусирайте се върху всички позитивни неща, до момента в който в това време осъзнавате негативните.

У дома също можете да говорите положително със себе си, като се поздравявате за това, че имате любящо семейство, което ви поддържа. Може също по този начин да извършите нещо, като да окуражите себе си да заведете фамилията си на отмора. Когато човек беседва позитивно със себе си, това му носи изгоди – колкото повече го вършиме, толкоз изгоди ще има за вашето семейство и бизнес.

5. Приемайте противоположна връзка от другите

Да бъдеш позитивната светлина вкъщи и в бизнеса значи и да се вслушваш в това, което имат да кажат останалите към теб. На работното място бъдете непредубедени по отношение на предложенията на вашите чиновници — това може да е от изгода и да усъвършенства избрани аспекти на вашия бизнес.

Трябва също по този начин да приемате противоположна връзка и от клиентите си за това по какъв начин да подобрите артикул или услуга, които оферирате.

У дома би трябвало да сте подготвени да получавате противоположна връзка от половинката си и даже от вашите деца, инфорвира " Профит.бг ". Гордостта може да ни споделя да отхвърляме да слушаме какво имат да кажат нашите деца, само че от време на време те виждат проблеми и намират решения, които възрастните не виждат незабавно. Оставете егото си настрани и бъдете отворени за справедливи вероятности.

6. Правете похвали

Комплиментът може да реализира доста в бизнеса. Искрените похвали може да са повода клиенти да пазари постоянно от вас, с изключение на поради качеството на продукта или услугата. Комплиментите може също по този начин да стимулират екипа ви да дава най-хубавото от себе си за вашия бизнес. Един простоват комплимент може да преобърне неприятния ден на чиновник.

В същото време би трябвало да вършиме постоянно похвали и на обичаните си хора. Виждате, че половинката ви се е облякла добре? Направете комплимент! Детето ви е получило висока оценка на теста? Направете комплимент! Стига похвали ви да са откровени, по този начин можете да давате на хората позитивни страсти и да вършиме деня им малко по-ярък.

7. Бъдете признателни за това, което имате

Благодарността е нещо, което би трябвало да практикуваме по-често. Когато установявате, че желаете нещо от ден на ден и повече, само че все пак не можете да го постигнете, е значимо да спрете за миг и да оцените това, което имате.

Ако ръководите бизнес, оценете какъв брой дълъг път сте минали от началото. Бъдете признателни за опцията да ръководите своя бизнес и за чиновниците и клиентите, които ви поддържат. Показвайте по всевъзможни способи, че ги цените.

Изключително значимо е да бъдете признателни на фамилията и на обичаните си хора. Един от методите да покажете на половинката си какъв брой я цените е като я изведете на сантиментална вечеря. Подарявайте на децата си дарове в специфични случаи или в основни моменти или пък ги водете на фамилни пътешествия или увеселителни паркове.

Правете тъй че обичаните ви хора да се усещат обичани, като вършиме специфични неща за тях или просто като им казвате какъв брой сте признателни сте, че ги имате.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР