Стрес, работа, деца, пандемия, изолация... В последно време, като че

...
Стрес, работа, деца, пандемия, изолация... В последно време, като че
Коментари Харесай

Цветът, който може да превърне дома ви в оазис на спокойствие

Стрес, работа, деца, пандемия, изолираност... В последно време, сякаш най-търсеното нещо от съвременния човек е просто успокоение. Да, само че лятната отпуска е едвам няколко дни, изцяло незадоволителни да се застопорим в душевно равновесия за дълъг интервал от време. 
Има обаче надалеч по-бюджетен и непрекъснат метод да си доставим по този начин жадуваното спокойствие в всекидневието. А точно, като превърнем дома си освен в цитадела, само че и в същински оазис. 
 Късметлийският ти цвят съгласно датата на раждане Късметлийският ти цвят съгласно датата на раждане
В взаимозависимост от вашата рождена дата има цветове, които ще ви носят шанс и такива, които е по-добре да избягвате, изключително в дни, в кои...
Голямо проучване сред 26 000 души от 100 страни демонстрира единомислещо, че единствено в случай че пребоядисаме стените в избран цвят може да понижим напрежението фрапантно. Но кой е този цвят, който да ни донесе жадуваното успокоение? - Единодушният отговор е синьо. Според проучването, когато хората гледат нещо синьо, изключително тъмносиньо, сърдечният им темп се забавя, мускулното напрежение спада, дишането се забавя и основава чувство за разпределяне. Този цвят е съвършен също и за медитация. Като най-релаксиращия колорит е избран синият цвят със зелен оттенък. 
Този резултат напълно не е непредвиден, изключително в случай че се замислите за какво хората най-често дефинират синьото и зеленото за обичан цвят. Логиката свързва тези отговори с теорията за екологичната валентност. Т.е. цветовете вършат препратки към природата като ясно небе, море, поляна, корона на дърво. Именно по тази причина кафявото и изключително неговите тъмни разновидности са изцяло несъответствуващи за интериора на дом, в който желаете да релаксирате. Те носят асоциация за тиня, изгниване, мръсна вода. 
Синьото съгласно индийските вярвания е цветът на Петата чакра - способността да приказваме и да бъдем чути, да сътворяваме и да се показваме. 
Ако в бюджета ви не влиза плануван ремонт и пребоядисване, можете с едно бледосиньо одеяло, картина със синя рамка или пък изобразяваща море, сини салфетки на масата или завеси в сходен колорит фрапантно да измененията чувството в дома си. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР