Информация за проблемите в управлението на завода стана ясна по

...
Информация за проблемите в управлението на завода стана ясна по
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за рециклиране!

Информация за проблемите в ръководството на завода стана ясна по време на изключително съвещание на Комисията по екология в Столичния общински съвет, която беше свикана по искане на групата на ГЕРБ-СДС. Проверка на терен от общинските съветници на ГЕРБ през април сподели, че на депото на София се заравя РДФ-гориво, вместо то да бъде осъществено. Предупредихме, че свободните пространства се запълват с по-бързи темпове, сигнализират общинските съветници и прибавят:
 
" Произведеното РДФ-гориво през първите три месеца на 2024 година е с 2000 тона по-малко на база съпоставяне със същия интервал на 2023 година Над 5 хиляди тона повече боклуци са депонирани от новото управление за първото тримесечие на 2024 година – в съпоставяне със същия интервал за 2023 година Още по-скандалното е, че са сепарирани два пъти по-малко рециклируеми материали за първите три месеца на 2024 година Вместо тези количества да бъдат отделени и продадени, а постъпленията да влязат в бюджета на общината – материалът за преработване се заравя в депото. "
 
" Липсва информация за цялото количество на отпадъците, което е постъпило в завода. Тези данни не са предоставени от новото управление, без значение, че ги чакаме  повече от 1 месец. Ще пожелаеме ново съвещание на Комисията, на което да разберем още елементи за работата на завода ", съобщи Лорита Радева, общински консултант от ГЕРБ-СДС в СОС.
 
" Представените от шефа на завода възстановителен проект и План за деяние, без написани ясни периоди, индикатори и виновни лица и най-много без да е одобрен и подписан от кмета на Столична община, е меко казано безконтролно ", сподели Анна Стойкова и акцентира, че с констатации и рецензии не се ръководи.
 
Тя изрази подозрение, по отношение на метода, по който са изчислени свободните размери на хранилище " Садината ", още повече, че няма формален документ, който да удостоверява описаните данни за това.
 
" Разказ по картинка - по този начин наподобяват обясненията на новото управление на завода за преправка на боклуци. От първата си обществена изява до момента шефът на завода приказва повече с политически послания, в сравнение с като специалист. Повечето предоставени на комисията документи не са подписани. Има разминавания в датите. Напомняме, че тази апаратура беше основана за произвеждане на РДФ, а освен за сепариране. Саботирането на третия стадий може да е причина за дълготрайното решение на тематиката с боклука на София. Оставаме с усещането, че общината сама тласка София към рецесия с боклука ". Това показа по време на съвещанието на комисията ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС Антон Хекимян.
 
ГЕРБ-СДС припомнят, че при инспекцията им в завода са установили запълване на бункерите за постъпващите боклуци на 70% и 90%. Само 8 души са сепарирали ръчно рециклируемите материали. Това значи по-бързо запълване на депото, нещо в което са се уверили съветниците от ГЕРБ-СДС и от думите на шефа Савов, който сподели, че се заравя " чист РДФ ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР