Стремежът към намаляване на отделяните вредни емисии от автомобилите върви

...
Стремежът към намаляване на отделяните вредни емисии от автомобилите върви
Коментари Харесай

"Тойота" изкара камион, задвижван с водород

Стремежът към понижаване на отделяните нездравословни излъчвания от колите върви освен в посока на по този начин известните напоследък електрически автомобили. А и към коли, задвижвани с водород. В тази връзка Toyota разкри изцяло подготвен влекач, който се задвижва от водородни кафези, оповестява Automedia.

Камионът е минал близо 6450 км по време на проби, като ще обслужва пристанищата Лос Анджелис и Лонг Бийч, оповестиха от американското посланичество на японския производител.

Името на влекача е Project Portal, както задвижващият му елемент генерира 670 к.с. и 1796 Нм въртящ миг. Тази мощ се реализира благодарение на две водородни горивни кафези от автомобила Toyota Mirai, както и с батерия с потенциал 12 кВт/ч. Двата източника на сила дружно обезпечават безпроблемно изтегляне на ремарке до 36,2 тона. Максималният пробег с едно зареждане доближава 322 км.

Изпълнителният вицепрезидент на Toyota Motor North America - Боб Картър, съобщи, че компанията е водеща в популяризирането на технологии за горивни кафези.

„ От представянето на Mirai до основаването на тази задвижваща система за тежки машини, Toyota продължава да показва еластичност и разгръщане на системите с нулеви излъчвания ", безапелационен бе Картър.

Проблемът в тази ситуация е, че на този стадий липсва всеобщо построена инфраструктура за зареждане на горивни кафези. Компанията Toyota дружно с други автомобилни производители работят взаимно, за основаване на повече станции за зареждане.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР