Стратези на "Моргън Стенли" са убедени, че очакваното "V-образно" икономическо

...
Стратези на "Моргън Стенли" са убедени, че очакваното "V-образно" икономическо
Коментари Харесай

Моргън Стенли: Вярвайте във възстановяването и поемайте риск

Стратези на "Моргън Стенли " са уверени, че предстоящото "V-образно " икономическо възобновяване, по-голямата изясненост във връзка с имунизациите против COVID-19 и продължаващата политическа поддръжка оферират удобна околна среда за акциите и заемите през идната година. В прогноза за вероятността през 2021-а екипът на Андрю Шийтс, който дава отговор за идентифицирането на капиталовите благоприятни условия и на риска в другите класове световни активи, предлага на вложителите да наблегнат на фирмените бумаги и на корпоративните облигации, да лимитират вложенията си в кешови принадлежности и в държавен дълг и да продават щатски долари. Банкерите чакат пазарните съмнения да затихнат и поучават играчите да са "търпеливи " на пазарите на първични материали и материали.

"Наблюдаваният световен напредък е постоянен, синхронен и подсилен от политики, последващи в огромна степен "нормалните " след-рецесионни тактики ", показват стратезите. И допълват: "Запазете вярата си, доверете се на възобновяване ".

Световните борсови показатели се устремиха към нови върхови равнища на 16 ноември на фона на оптимизма, че предстоящото всеобщо предложение на ваксини против ковид и спомагателните фискални тласъци на Съединени американски щати ще засилят световното стопанство. Скептиците обаче към момента не са уверени в светлото бъдеще и виждат провокации в кратковременен проект поради възобновените карантини в ред страни и продължаващите различия на американските законодатели за размера на новия пакет от държавни тласъци.

"Моргън Стенли " стана следващият наедрял състезател от Уолстрийт след "Джей Пи Моргън Чейз " и "Голдмън Сакс груп ", вещаещ по-нататъшен напредък на акциите. Стратегът на "Джей Пи Моргън Чейз " - Марко Коланович - разяснява, че резултатите от президентските избори в Съединени американски щати основават удобни условия за напредък на фондовите тържища, а Дейвид Костин от "Голдмън Сакс " планува ситуацията да се възстановява доста през идната година.

Все отново, екипът на "Моргън Стенли " не чака равен прогресивен тренд и обръща внимание на оставащите обилни провокации: по-тежката от хипотетичната зимна пандемична вълна и връщането към по-спартански режим в дълготраен проект.

Базовите прогнози на банковите стратези са, както следва:

- S&P 500 ще доближи 3900 пункта до края на 2021-а;

- доходността на десетгодишните американски облигации ще е 1.45% към 31 декември 2021-а;

- показателят на щатския $ ще загуби 4% от пазарната си оценка до края на идната година. (Бел. ред. - в утринните часове на 16 ноември цената на показателя беше 92.60 пункта);

- междинната цена на златото през 2021-а ще е 1825 щ. $ за тройунция - забележителна преоценка от предходната проноза за 1950 $ за тройунция.

Засега обаче здравната и икономическа конюнктура е много напрегната. Американската администрация стартира фискалната 2021-а с рекорден бюджетен недостиг от 284 милиарда щ. $ през октомври. Той е със 111% по-висок от октомврийския бюджетен дефицит за 2019-а от 134 милиарда $ и с 61% над предходния октомврийски връх от 176 милиарда $ през 2009-а по време на международната финансова рецесия и последвалата криза.

Рекорден е дефицитът на Съединени американски щати за цялата фискална 2020-а, която завърши на 30 септември - 3.132 трлн. $ - над три пъти по-висок от миналогодишния поради ударното харчене за компенсиране на провалите от COVID-19. Прогнозите за тази година са, че дефицитът ще доближи сред 1.5 и 2 трлн. $, в случай че Конгресът не утвърди нови разноски за справяне с пандемията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР