Стратегическото поражение на САЩ и НАТО в Украйна може да

...
Стратегическото поражение на САЩ и НАТО в Украйна може да
Коментари Харесай

The Hill: Стратегическото унижение на Байдън в Украйна ще бъде по-тежко, отколкото в Афганистан

Стратегическото проваляне на Съединени американски щати и НАТО в Украйна може да бъде даже по-лошо от това, което Вашингтон и съдружниците му претърпяха предишното лято в Афганистан. Тази позиция е изразил в колонката си за The Hill журналистът Уилям Молони.

Сега, в бързо изменящия се пейзаж на войната в Украйна, виждаме злокобни признаци, че Съединени американски щати може да водят НАТО към още по-лошо стратегическо оскърбление, което може да докара до трагично преконфигуриране на международната геополитическа конструкция.

Авторът отбелязва, че защото по-голямата част от света, по една или друга причина упорства за подписване на мир, Съединени американски щати и Украйна ще би трябвало да договарят с Русия. Тези договаряния обаче няма да могат да подценен обстоятелството, че съветските войски към този момент управляват забележителна част от украинската територия.

По неговите думи, въоръжените спорове от последните 100 години демонстрираха, че тези територии може към този момент да не се върнат под украински надзор.

„ Русия направи стратегически териториални придобивки, тъй че тяхното утвърждение би било пагубно за Украйна и унизително за Съединените щати “, споделя журналистът.

Молони обобщава, че изправени пред действителността на идната световна криза и възходяща стратегическа рецесия, Съединени американски щати и техните съдружници са спрели да чакат военна победа и са почнали да се надяват просто на политическо оцеляване.

По-рано някогашният консултант на министъра на защитата на Съединени американски щати, полковникът в оставка Дъглас Макгрегър съобщи, че макар поддръжката на Вашингтон украинските военни не могат да устоят на съветските сили.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР