Стратегическата задача е дигитализацията на цялата работа на общината в

...
Стратегическата задача е дигитализацията на цялата работа на общината в
Коментари Харесай

Фандъкова: С дигитализацията ще намалим административната тежест

Стратегическата задача е дигитализацията на цялата работа на общината в идващите няколко години. Целта е по-ефективна администрация и по- транспарантно ръководство с повече надзор върху всеки развой. Това сподели Йорданка Фандъкова, претендент за кмет на София от коалиция ГЕРБ-СДС при показване на тактиката за цифровизация пред основателите на най- сполучливото учебно заведение за IT експерти SoftUni Светлин Наков и Христо Тенчев.

Фандъкова им благодари за поддръжката и за готовността да вземат участие с фрагменти, образования и връзки с всички компании, с които работят.

„ Предлагам дигитализацията да бъде отделена в специфичен сектор, който да има свои зам.-кмет. Това е положителният опит на градовете, които са в Топ 5 на най- цифровите градове и демонстрира ясно волята ни това да се случи “, сподели тя.

„ София може да бъде водач в Европа и света като град и като общественост, тъй като IT промишлеността е тази, с която ние се гордеем. Вярвам, че огромните градове могат да дойдат да търсят опит от нас. Ние в „ СофтУни “ го направихме и имам вяра, че дружно с града ни може да го създадем “, сподели Светлин Наков. Той акцентира, че са впечатлени от положителната работа по тактиката, направена по метода, по който работи бизнеса.

„ С интерактивен развой, с дълготрайна карта и регистри, които да дадат основа за създаване на съответните електронни услуги. Вижда се ясното схващане, че да се случи това са нужни младежи от IT сектора “, добави Наков.



„ Още преди 2 години кметът Фандъкова ни разпореди да работим за цифрова промяна на София. Започнахме с план по методология на Европейската комисия. Изготвихме пътната карта по какъв начин това да се случи. Нашата цел е София и страната да се възползва от десетките сполучливи IT компании за сполучлива цифровизация. Целта ни е по-малко административна тежест и по тази причина електронната община е доста значима “, сподели Владимир Данаилов, претендент за общински консултант от коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и шеф на Софийската организация за вложения.

„ Имаме хрумвания по какъв начин още по-добре да приобщим жителите и бизнеса в решенията за развиването на градската среда и на бизнес климата. Това равнище, което наложително би трябвало да се развие през смарт-политики. Планираме и ресурсите, които са нужни “, добави Фандъкова.

Фандъкова изясни, че задачата е София да не чака смяна на законодателството, а да работи паралелно с него.

„ Имаме шанса до момента в който наваксваме, да използваме най-новото и да застанем в лидерска позиция. Затова е значимо присъединяване на българските компании “, сподели Фандъкова.

„ Талантът го имаме и по тази причина потреблението на българските IT компании ще усили скоростта “, сподели Светлин Наков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР