Странно е собственик или управляващ компания, работеща с милиони левове,

...
Странно е собственик или управляващ компания, работеща с милиони левове,
Коментари Харесай

Велико Желев нямало как да набие някого, защото нямал никакво време

Странно е притежател или ръководещ компания, работеща с милиони левове, който е уволнил дисциплинарно преди няколко дни чиновник за съществени нарушавания, да бъде упрекнат, че поради 68 000 лв. е нанесъл побой на този човек. Има проверяващи органи, само че няма по какъв начин човек, зает с толкоз значими бизнес каузи да отделя от скъпото си време за сходни задания. Това сподели в " Тази заран " по бТВ инж. Георги Златев от Браншова камара " Пътища ".

" Часове преди да бъде задържан прокуратурата изисква документи за построяването на Северната скоростна дъга. Съвпадение ли е това? ", попита водещият Златимир Йочев.

Експертът, който е някогашен чиновник на Агенция " Пътна инфраструктура ", пък отговори, че данните, които са изнесени за ареста на Желев, са много нищожни, само че всичко наподобява необичайно.

Инж. Златев е бил началник на една от дирекциите в АПИ, посочи водещият.

" Вчера служебният вътрешен министър Иван Демерджиев прикани прокуратурата да търси връзка сред ареста на Желев, досъдебното произвеждане, което към този момент е формирано против него за телесна щета и изнудване, а въпреки това за подозрението за злоупотреби при построяването на автомагистрала " Хемус ". Именно негови компании работеха там ", напомня Йочев.

" Връщаме се към приказките на Мирча Кришан - " За каквото и да си приказваме в последна сметка се връщаме към краставицата ", т.е. има обвиняване към пътностроителен необут за някакво действие и незабавно се пришиват подмятания за злоупотреби по напълно друг проблем ", разяснява гостът в студиото.

Строителството на автомагистрала " Хемус " е обвързвано с модела на предплатените заплащания, посочи водещият.

" През тези три години задатък стана мръсна дума. Световна процедура е, когато желаете да постигнете добра цена за строителство, да се договорят двете страни с предплатено заплащане. В периодите, в които бе планувано построяването на автомагистрала " Хемус ", са отпуснати задатъци, с цел да се случи бързо и на добра цена. От три години обаче има закъснение на строителството ", сподели инж. Златев.

" Това, че има недостатъци, го виждат всички, които пътуват по пътищата, само че разбрахте ли какъв беше казусът в сектора до Стара Загора, който бе ремонтиран преди 2 години? Имаше изследвания, проучвания, само че не е отчет със изводи. Същото е като изказванията, които бяха направени от министър Шишков въз основата на една или две проби от 17-километров сектор, като по техническите спецификации на АПИ на всеки 2 000 квадрата би трябвало да бъде вземана такава проба, т.е. нужни са 50, с цел да имаме обзорна картина ", добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР