Странни птици накацаха в обкръжението на бившия главен прокурор Иван

...
Странни птици накацаха в обкръжението на бившия главен прокурор Иван
Коментари Харесай

Странни птици накацаха в тима на Иван Гешев

Странни птици накацаха в обкръжението на някогашния основен прокурор Иван Гешев, който по този начин и не съумя да се записва като юрист, само че пък в този момент има цялото свободно време на света, с цел да построи своята „ консервативна и родолюбива ” партия.

Докато чака регистрацията на групировката, той лее основите й и към този момент събира съдружни сътрудници в платформата си с помпозното име – Граждански блок „ Справедливост за България ”. В него към този момент били намерили кей, по думите на Гешев, над 40 сдружения. Сред тях и такива със подозрително минало, допълват осведомени, написа „ Уикенд ”.

Например, измежду строителите на гражданския блок се оказва някой си Звездомир Златев. Името му лъсва преди 5 години в скандал с източване на пари от министерството на образованието. Майката на Златев от години управлявала образованието в Сливен. През това време неправителствени организации, в които непроменяемо участват Златомир и приятелката му, водят всички образования на учители в региона.

Явно семейството на този господин е била най-подготвена и високо квалифицирана, с цел да организира сходни курсове (а и да прибира парите от тях), в случай че се съди по наложената процедура. Тогавашният министър Красимир Вълчев дава обещание да ревизира проблема, само че резултати, най-малко обществено, не са оповестени. Нищо чудно, че в този момент Златев се е наредил до Гешев –  очевидно има защо да е признателен на прокуратурата, а също и има защо да си връща на ръководещите.

Иначе обиколката на някогашния основен прокурор из страната, в която ще набира съидейници, започва в Петрич преди броени дни. Там той нахвърля главните си тези, съгласно които „ партиите са се трансформирали в търговски сдружения, ръководени от шефовете, а партийците в тях са чиновници ”. Неговата платформа щяла да бъде демократична, всичко щяло да се взема решение общо, почти като в хипарска комуна, без партийни водачи, без подчиненост и даже без партийни членове.

Първото заричане, обещано от Гешев пред публиката в Петрич, е, че ще понижи броя на депутатите и несъмнено, ще накаже крадливите политици. Само не е ясно за какво, откакто имаше опция да ги накаже, не го направи по-рано.

Реклама

Обиколката на Гешев минава и през Дупница. И там каква изненада – негова дясна ръка се оказва Росен Тимчев, също фигура със удивително минало. Преди години той е деятел в ГЕРБ, даже началник на локалната конструкция в Сапарева баня. Благодарение на партийните си връзки става шеф на общинската болница в Дупница през 2016 година

Тогава обаче в Сапарева баня са в потрес, тъй като по същото време прокуратурата го проверява, че е отмъкнал 5000 лева, дадени от дирекцията по вероизповеданията за ремонт на храма „ Св. Архангел Михаил ”. Само че парите се оказали в персоналната му сметка, ей по този начин по техническа неточност, както обяснил той. Разследването за машинация тогава било изпратено в Софийската районна прокуратура и несъмнено, обвиняването не издържало.

Година по-късно Тимчев още веднъж е в окото на прокуратурата, тъй като се оказало, че е с подправена тапия по здравен мениджмънт. Да уточним, с това менте станал началник на общинската болница в Дупница. Следва дело и съдът го санкционирал с пробация. Едва излязъл от този скандал, паднал в нов – обвинили го, че е присвоил 25 хиляди лв. от болничното заведение в Дупница, до момента в който я управлявал.

С част от парите ходил на отмора в Гърция, напомнят си осведомени и допълват, че очевидно му е било значимо да разпусне след тежките делници на управителен кадър в опазването на здравето. С друга сума направил контракт с мобилен оператор и в символ на почитание оттова му дали бонус 9 телефона от разнообразни марки. Докато се подвизавал като болничен началник, Тимчев продал на здравно заведение в Троян апарати за хемодиализа.

При това самичък определил на око цена от 5 хиляди лв. за всеки от тях, несъмнено, без да е питал никого и без да има право да търгува с дълготрайни активи. И по този начин апропо, до момента в който текат следствията, Тимчев получил и още една присъда за подправена записка. Въпросният „ документ ” бил показан в Районната прокуратура в Дупница, като „ доказателство ”, че е платил гаранция от 1000 лева, с цел да не влезе в ареста.

И най-после с три присъди като актив от предишното си, в този момент той е един до друг с Гешев и ще прави нов вид партия. Като реакционер ще избавя България от крадливите политици. И по какъв начин не, откакто пpeз 2014 и 2015 година Tимчeв e cъвeтниĸ ĸъм здpaвнaтa ĸoмиcия в пapлaмeнтa, нищо че няма нужното обучение. Да не е пък единствено той калинка без диплома.

РОЗОВА ДРАМА: Васил Терзиев и Борис Бонев не се дишат

Издирваният Брат Галев е в България!

Щастливци: 772 пенсионери взимат над 3400 лева на месец

Сигнал до Narod.bg: Ликвидират „ Пирогов ” (ВТОРА ЧАСТ)

Отказ

МАЧЪТ СВЪРШИ: Васил Божков „ разстреля ” Бойко: Имам фотоси,…

Ето къде потънаха 23,4 млн. за „ Хемус ” – строител на Бойко…

Нови данни са шкафчето на Бойко! Банкнотите по 500 евро са…

„ Пропилях живота си с несъответствуващи мъже “: Виктория Петрова…

Предишен

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР