Странни метални кули, които външно наподобяват ретранслатори никнат навсякъде из

...
Странни метални кули, които външно наподобяват ретранслатори никнат навсякъде из
Коментари Харесай

Мистериозни метални кули никнат по улиците на Ню Йорк, никой не знае нищо за тях, властта мълчи

Странни железни кули, които външно наподобяват ретранслатори никнат на всички места из Ню Йорк: в тунелите и станциите на метрото, край мостовете, до подлези и надлези и на доста други места, оповестява ню-йоркският тв канал CBS2.

Още по-странното е, че градските служители и даже сътрудниците на Metropolitan Transportation Authority (МТА), които сами инсталират тези уреди не могат да отговорят на елементарния въпрос на публицистите: какво е това и за какво се строи?

Ето какво споделя да вземем за пример комисарят по превоза на Ню Йорк Поли Тротънбърг: " Ние разполагаме с пари в размер на 100 милиона $ за строителството на тези кули. Половината от тази сума към този момент сме изразходвали. Но без значение от това никой, нито аз, нито другите членове на съвета на шефовете, не разполагаме с цялостна информация по отношение на тези тайствени уреди, заради което не мога нищо да ви кажа. "

Друг служител от МТА, някой си Седрик Фултън, въобще отказал да беседва с публицистите на тази тематика. Може би тъй като не всичко в тази атака е транспарантно и законно? А неговият сътрудник Хосе Луго въпреки всичко признал, че те даже нямат визия кому и за какво са нужни тези кули.

Но защото кулите израстват пред очите на милиони жители, а и не наподобяват на декорации, публицистите от CBS2 са съумели да попитат непосредствено ръководителя на MTA Джо Лхота. Той сбито е обяснил, че всичко това се прави в полза на националната сигурност на страната и за битка против тероризма. Висшият служител е декларирал, че няма право да приказва повече и е отказал да даде спомагателни детайлности.

Как управляващите в Съединени американски щати се борят с терористите жителите на Ню Йорк помнят още от септември 2001 година и по тази причина обяснението на Джо Лхота нито ги убедило, нито ги зарадвало. А страшните и загадъчни кули и до ден сегашен остават загадка, скрита зад 7 печата...

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР