"Страните, в които е имало БЦЖ имунизация, вирусът протича по-леко.

...
"Страните, в които е имало БЦЖ имунизация, вирусът протича по-леко.
Коментари Харесай

Акад. Петрунов обясни защо трябва да се въведе много по-строга карантина у нас без протакане!

"Страните, в които е имало БЦЖ имунизация, вирусът протича по-леко. Категорично оказва помощ ". Това сподели по Българска национална телевизия учен Богдан Петрунов.

"Учебната година вярно стартира и би трябвало да протече обикновено, в случай че се съблюдават ограниченията ", сподели още той и добави, че присъствения старт бе неминуем, другояче не би могъл да се реализира образователния развой.

Той дефинира ограниченията у нас като меки. "Много по-строги са ограниченията в други страни ", сподели още той.

"Неизбежна е нова вълна от COVID-19, изключително с идването на обичайните респираторни болести ", посочи акад. Петрунов.

"Най-критични във връзка с заболеваемост в Европа са Испания и Франция по заболеваемост ".

Той дефинира като погрешен обстоятелството, че младежите не боледували или че вирусът протичал по леко при тях.

"Преди два дни излезе изследване в Съединени американски щати, където са изследвани 3900 младежи. За 20% от тях е било належащо да постъпят в болница, а за 10% - интубация. 2,7% са починали ", изясни той.

По думите му имунизацията върху деца ще зависи от показанията на самата ваксина. "Докато не приключи третата фаза на имунизациите, не можем да кажем дали ще е допустимо да се вършат върху деца. Към момента разработваните ваксини в света са за 12-годишни нагоре ", сподели още той.

Според него е належащо е носенето на маски и шлемове. "По-добре е маска, само че и шлемът оказва помощ, тъй като стопира проникването на пръските ", заключи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР