Страните от Световната здравна организация обсъждат в Женева на специална

...
Страните от Световната здравна организация обсъждат в Женева на специална
Коментари Харесай

СЗО: Омикрон вероятно ще се разпространи в целия свят

Страните от Световната здравна организация разискват в Женева на специфична сесия подготовката за пандемията след появяването на новия вид Омикрон.

Форумът продължава до 1 декември. Очакват се договаряния за интернационално съглашение за предварителна защита на бъдещи пандемии. СЗО заяви, че мощно мутиралият Омикрон евентуално ще се популяризира в целия свят. Той съставлява доста огромен риск от зараза, която може да има съществени последици на някои места.

Засега не се оповестява са смъртни случаи, свързани с новия вид.

Необходими са още изследвания, с цел да се откри капацитета му за отбягване на отбраната на имунитета, добит от ваксини или предходно заболяване. СЗО прикани към ускорение на имунизацията.

" Ако сме научили нещо, това че никой регион, никоя страна, никоя общественост и никой човек не е в сигурност, до момента в който всички ние не сме в сигурност. Появата на мощно мутиралия вид Омикрон акцентира какъв брой рисково и нестабилно е нашето състояние. Все още не знаем дали Омикрон е обвързван с по-голямо предаване, по-тежко заболяване, по-голям риск от повторни инфекции или по-голям риск от отбягване действието на имунизациите. Учените от СЗО и по света работят незабавно, с цел да отговорят на тези въпроси ", сподели Тедрос Гебрейесус, общоприет шеф на СЗО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР