Страните от ОПЕК и извън картела взеха решение да продължат

...
Страните от ОПЕК и извън картела взеха решение да продължат
Коментари Харесай

Страните от ОПЕК и извън картела взеха решение да продължат сделката с 9 месеца, обяви министърът на петрола на Ирак


Страните от ОПЕК и отвън картела взеха решение да продължат действието на съглашението за ограничение на добива на нефт с 9 месеца – до края на 2018 година, сподели пред публицисти министъра на петрола на Ирак Джабар ал-Луейби.

Той удостовери също по този начин, че Либия и Нигерия се причисляват към договорката по ограничаването.

ОПЕК реши да не трансформира квотите за рандеман, само че някои от страните ще добиват по-малко нефт.

„ Някои от страните от ОПЕК ще добиват по-малко (петрол), само че ние взехме решение да не променяме квотите, заяви на конференция във Виена министъра на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих, представен от непознатите организации.

Както съобщи на конференцията министъра на енергетиката на Русия Александър Новак, решението за продължение на договорката по ограничение на добива на страните от ОПЕК и отвън картела до края на 2018 година е признато заради това, че търсенето на нефт няма да разреши да се избегне растежа на международните ресурси.

По думите на Новак, съглашението на страните от ОПЕК и отвън картела е доста гъвкаво, и дава опция за взимане на решения, в какъвто и да е времеви интервал за реализиране на нужните цели.

Въпросът за поправяне на квотите за рандеман може да бъде разискван на среща през юни. Тогава при нужда може да бъдат преразгледани и квотите за рандеман.

„ Планирахме среща през юни. Има алтернатива за поправяне на съглашението, в случай че възникне такава нужда “, сподели министър Новак, представен от съветските организации. По-късно той посочи, че става въпрос за смяна на квотите за рандеман на нефт на страните, участващи в съглашението.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР