Страните от НАТО трябва да се придържат към обещанието си

...
Страните от НАТО трябва да се придържат към обещанието си
Коментари Харесай

Грант Шапс: Страните от НАТО да се придържат правилото 2 % отбранителни разходи

Страните от НАТО би трябвало да се придържат към обещанието си и да изразходват 2 % от своя Брутният вътрешен продукт за защита , сподели министърът на защитата на Обединеното кралство Грант Шапс, представен от " Политико "

Говорейки пред публицисти в централата на НАТО, Шапс отхвърли да " насърчи " Русия да нахлуе в членове на НАТО, които не извършват обещанието, само че в същото време той прикани сътрудниците си също да " изиграят своята роля ".

13 от 31 страни членки на НАТО ще пропуснат задачата да доближат 2 % до края на 2024 година

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обаче, и акцентира смисъла на член 5 от контракта на НАТО, който планува, че въоръжено нахлуване против един член ще се смята за нахлуване против всички.
 НАТО обезпечава един милион дрона на Украйна Обновена
НАТО обезпечава един милион дрона на Украйна

Англия и Латвия основават коалиция за дронове

Коментирайки опасността на Тръмп, Шапс сподели: " Всички са съгласни с генералния секретар на НАТО. Член 5 е заветен. Но другото нещо, което би трябвало да се каже в това време е, ч е е вярно всички страни да играят своята роля. "

" Казахме, че ще го създадем до 2024 година Сега е 2024 година ", сподели Шапс, имайки поради 10-годишния проект за постигане на 2 %, заложен на срещата на върха на НАТО през 2014 година

Страните от НАТО, сподели Шапс, не харчат повече за защита поради Тръмп, а тъй като " една война в Европа демонстрира, че това е належащо ".

Лидерството на Съединени американски щати в НАТО " е в огромен интерес на Америка ", продължи Шапс, противопоставяйки се на логиката на последователите на Тръмп в алианса. " Това не е измислено, тъй като, знаете ли, Европа се нуждае от вашата помощ и вие по някакъв метод сте морално задължени. "

Обединеното кралство също разгласи нов проект в четвъртък за управление на коалиция от 14 други европейски страни, в това число Турция, за многонационални публични поръчки за защита.
 Тодор Тагарев: България към този момент надвишава 2% от Брутният вътрешен продукт за защита
Тодор Тагарев: България към този момент надвишава 2% от Брутният вътрешен продукт за защита

България продължава да преглежда вероятни варианти за даване на ефикасна поддръжка на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР