Страните от НАТО не са възнамерявали да нападат Русия. Украйна

...
Страните от НАТО не са възнамерявали да нападат Русия. Украйна
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Не е имало планове за нападение на Русия

Страните от НАТО не са възнамерявали да атакуват Русия. Украйна не е възнамерявала да нападна Крим. Руските военни не умират, защитавайки страната си, а се пробват да окупират друга страна “, написа в „ Туитър “ съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. Така той отговори на съветския президент Владимир Путин, който сподели на днешния церемониал за Деня на успеха, че е нападнал Украйна, тъй като се е страхувал, че тя или НАТО ще нападат първи, отбелязва английската медия. Като единствена причина за войната Подоляк дефинира „ мъчителните имперски упоритости на Русия “.

Генералният щаб на украинската войска през днешния ден предизвести, че има огромна възможност за ракетни удари по време на празника. Същевременно английското министерство на защитата сподели, че съветските сили могат да подложат украински градове на все по-„ интензивни и безразборни бомбардировки с малко или с никакво внимание към цивилните жертви “, защото се изправят пред дефицит на високоточни муниции.

Войната към този момент продължава 11-та седмица, борбите се водят на доста фронтове, само че Русия евентуално е най-близо до победа в Мариупол, където украинските бойци дават финален отпор в завода „ Азовстал “. Пълното завладяване на Мариупол ще лиши Украйна от жизненоважно пристанище, което би разрешило на Русия да приключи сухопътния си кулоар до Кримския полуостров. Освен това Москва ще може да освободи войски за сражения в други елементи на Донбас, който е главен фокус на Путин, откакто не съумя да завземе столицата Киев в първите дни на спора, отбелязва Ройтерс.

През уикенда съветските сили нанесоха удари по завода „ Азовстал “, където се счита, че има до 2000 украински бойци, които не престават да оказват опозиция. „ Ние сме под непрекъснат обстрел “, сподели Святослав Паламар, заместник-командир на батальона „ Азов “, който държи контрола върху завода.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР