Страните от източния фланг на НАТО, сред които е и

...
Страните от източния фланг на НАТО, сред които е и
Коментари Харесай

България и страните от източния фланг на НАТО искат засилване на американското присъствие


Страните от източния фланг на НАТО, измежду които е и България, заявяват, че ще създадат всичко належащо, “за да увеличим американското наличие в нашия район ” - и като бойци, и като военна техника, предадоха Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Това сподели румънският министър на външните работи Богдан Ауреску след среща с сътрудниците си от така наречен Букурещка деветка (Б-9) в Лодз, Полша, на която България беше показана от служебния външен министър Николай Милков. В този формат членуват България, Румъния, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Литва, Латвия и Естония.

Апелът за увеличение на американското военно наличие в района става факт няколко месеца преди Литва да семейства срещата на върха на НАТО през юли, отбелязва Агенция Франс Прес.

По думите на румънския външен министър “солидната защита ” на източния фланг на алианса би послужила като “силен възпиращ фактор ” пред “дестабилизиращото държание ” на Русия.

“Това е единственият език, който Русия схваща ”, сподели Богдан Ауреску, представен от Агенция Франс Прес. Той прикани съответно за “повече противовъздушна защита, по-голям зенитен потенциал на територията, повече средства за наблюдаване и разузнаване ”.

От думите му стана ясно още, че страните от източния фланг на НАТО са се заели с даването на спомагателна поддръжка за Украйна, с цел да отблъсне съветските сили. Ауреску сподели още, че страните от Б-9 поддържат присъединението на Украйна към НАТО.

На този декор българският президент Румен Радев в последно време няколко пъти повтори, че България не би трябвало да изпраща нова военна помощ на украинската опозиция.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за предос
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР