Първата вечер на видео и статични 3D проекции върху сгради,

...
Първата вечер на видео и статични 3D проекции върху сгради,
Коментари Харесай

Дъждът не попречи на магията в първата вечер на LUNAR 2024


Първата вечер на видео и статични 3D проекции върху здания, светлинни съоръжения, имерсивни прекарвания и лазерно шоу бе нощес. 

Светлинното шоу ще продължи до 12 май 2024 година в интервала от 21 часа до среднощ във всяка от оставащите вечери.

Всички фотоси

Дъждът нощес не попречи на столичани да се насладят на светлинната магия, наблюдавайки паралелната действителност върху знакови здания и паркове в столицата. 

Снимка: БТА

Фестивалът на светлините " " за първа година се организира с институционалната поддръжка на Министерството на туризма, дружно с поддръжката на Европейския парламент в България, Представителството на Европейската комисия в България, Столична община и Национален фонд " Култура ".

Снимка: БТА

Над 20 актьори от целия свят ще показват своето изкуство в самобитния 4,5-километров маршрут на събитието и новата обособена фестивална зона - Южен парк 2, изцяло гратис за всички поданици и посетители на града. Сред локациите са Национална изложба " Квадрат 500 ", Градската градина, Българската академия на науките, Държавна организация " Архиви " и Столичното ларго, площад " Славейков " и паметникът на Петко и Пенчо Славейкови, който ще оживее, подлезът сред бул. " Васил Левски " и ул. " Раковски ".

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР