Страните от Г-7 обявиха намерението си да наложат нови сериозни

...
Страните от Г-7 обявиха намерението си да наложат нови сериозни
Коментари Харесай

Страните от Г-7 обявиха намерението си да наложат нови сериозни санкции срещу Русия

Страните от Г-7 оповестиха желанието си да наложат нови съществени наказания против Москва поради нашествието ѝ в Украйна и се ангажираха да парират дезинформационната акция на Русия, съобщи Франс прес, като се базира на общо изказване на външните министри на страните от Голямата седморка, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Ще продължаваме да постановяваме нови строги наказания в отговор на съветската експанзия ",

се споделя в текста. В него се осъжда "дезинформацията на съветското държавно управление и на медиите, свързани с него, чийто непрекъснат поток от изфабрикувани изказвания излага на заплаха живота на още хора ".

Г-7 приканва Русия да спре с офанзивите в непосредствените покрайнини на украинските нуклеарни централи.

"Всяка въоръжена офанзива и всяка опасност против нуклеарните съоръжения, употребявани за мирни цели, съставлява нарушаване на правилата на Устава на Организация на обединените нации, на интернационалното право ", се споделя още в изказването.

В него се добавя, че Г-7 поддържа самодейността на генералния шеф на Международната организация за атомна сила в поддръжка на съглашение сред Украйна и Русия, което да подсигурява сигурността на нуклеарните уреди в Украйна.

Страните от Г-7 също така приканиха за бързо отделяне на филантропични коридори

в Украйна за улеснение на евакуацията на цивилни. Това ще разреши и достъпа на филантропични организации на Организация на обединените нации и на медицински личен състав до нуждаещите се в страната.

"Ще потърсим сметка на тези, които са виновни за закононарушения против човечеството,

включително и посредством недискриминираното потребление на оръжия против цивилни, и поддържаме следствията и събирането на доказателства, които са в ход, по-специално това на прокурора на Международния съд ", се споделя в още в изказването.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР