Страните от Г-7 и ЕС в рамките на 11-ия пакет

...
Страните от Г-7 и ЕС в рамките на 11-ия пакет
Коментари Харесай

Г-7 и ЕС планират допълнителна забрана за износ на руски газ - сред засегнатите ще са Полша и Германия


Страните от Г-7 и Европейски Съюз в границите на 11-ия пакет от наказания против Русия имат намерение да забранят вноса на съветски тръбопроводен газ по направления, по които Москва преди този момент е понижила доставките. Това оповестява в. „ Файненшъл таймс “, базирайки се на план на изказване на водачите на Г-7.

 

Решението, което водачите на Г-7 ще вземат на срещата на върха в Хирошима, би трябвало да попречи на възобновяването на износа на газ по тръбопроводи от Русия към страни като Полша и Германия . Доставките на газ от Москва за тези дестинации на процедура бяха прекъснати през 2022 година Санкциите може да обиден и северната част на съветския водопровод " Дружба ", който доставя сила на полски и немски рафинерии, написа вестникът.

 

Според проектодекларацията Г-7 и Европейски Съюз имат намерение да продължат да понижават потреблението на съветски енергоносители, „ в това число предотвратявайки повторното отваряне на затворени преди този момент направления “ , най-малко до момента в който не бъде решен спорът в Украйна. Един от чиновниците сподели на изданието, че глобите са нужни, с цел да се „ уверят, че сътрудниците няма да трансформират мнението си в хипотетично бъдеще “ .

 

Уточнява се, че възбраната ще бъде най-вече алегорична и надали ще се отрази неотложно на доставките на газ, само че „ акцентира решимостта на Брюксел да направи трайно бързо и мъчително излизане от десетилетна взаимозависимост от съветските енергоносители “ .

 

По-рано организация „ Блумбърг “ заяви, че Европейски Съюз предложи да се формализира прекъсването на доставките на съветски нефт по тръбопровода " Дружба " за Германия и Полша, които преди този момент отхвърлиха да го купуват на национално равнище. В същото време ще останат в действие изключенията, които допускат доставката на нефт през южния сектор на газопровода за Унгария, Словакия и Чехия. /БГНЕС
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР