Страните от еврозоната се опитват да убедят всички в неизбежния

...
Страните от еврозоната се опитват да убедят всички в неизбежния
Коментари Харесай

Путин: ЕС безкрайно чака колапса на руската икономика, но тези „слухове са силно преувеличени“

Страните от еврозоната се пробват да убедят всички в неизбежния колапс на съветската стопанска система, а инфлацията им е по-висока, в сравнение с в Русия, сподели съветският президент Владимир Путин, говорейки на конгреса на Руския съюз на индустриалците и бизнесмените, оповестяват съветски медии.

Путин напомни думите на писателя Марк Твен, който споделя, че „ слуховете за гибелта му са мощно пресилени “.

„ Инфлацията в Руската федерация, несъмнено, ще бъде по-ниска, в сравнение с в страните от еврозоната, които безпределно чакат колапса на съветската стопанска система, те се пробват да убедят себе си и нашите сътрудници в това. Но дано си напомним още веднъж известният американски публицист, който един път сподели, че слуховете за неговата гибел са мощно пресилени. Така е и с нашата стопанска система ", разяснява още Путин.

В същото време Путин означи, че растежът на търговията на дребно в Русия през април ще доближи 5%, което се основава на стабилността на пазара на труда, по-ниската инфлация и по-високите заплати.

" Вътрешното търсене се усилва добре. По прогнози през април ще достигнем ритъм на растеж на оборота на дребно от най-малко 5%, и то действително. Това, което е значимо тук, на което желая да обърна внимание, е, че това не е някакъв инцидентен скок.Според специалисти вътрешното търсене е навлязло в траекторията на резистентен, дълготраен напредък, който се основава на стабилността на нашия пазар на труда, увеличение на заплатите и приходите на жителите, както и понижаване на инфлацията ”, съобщи Путин.

Инфлацията в Русия през март може да бъде под 4% годишно, тази цифра ще бъде задачата. „ Очаква се до края на март инфлацията да бъде под 4%. Но другите специалисти имат разнообразни отзиви, в това число присъстващите тук. Някой споделя, че тази цифра ще бъде 4%, някой споделя малко по-малко, някой споделя - 5%, в същия дух. Но е ясно, че това ще е целева инфлация. Към 13 март инфлацията е 7,6%, а до края на месеца, при започване на април, към този момент ще доближи целевите индикатори “, добави още Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР