Страните от Европейския съюз затварят въздушното си пространство за руските

...
Страните от Европейския съюз затварят въздушното си пространство за руските
Коментари Харесай

Мария Захарова: ООН не може да осигури пристигането на руска делегация в Женева

Страните от Европейския съюз затварят въздушното си пространство за съветските самолетни компании

Спира се и достъпът до съветските държавни медии.

Организацията на обединените народи (ООН) не може да обезпечи идването на съветска делегация, водена от съветския външен министър Сергей Лавров, в Женева за присъединяване в съвещание на Комисията по разоръжаването и Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова за програмата " Вечер с Владимир Соловьов " по телевизия " Россия-1 ".

" Организация на обединените нации не може да обезпечи идването на съветската делегация в Женева за среща на Комитета по разоръжаването и Съвета по правата на индивида. Това е отговорът на генералния секретар на Организация на обединените нации ", сподели тя.

" Като се има поради, че европейските страни, които граничат с нас, в този момент са затворили въздушното си пространство за съветски самолети, тогава, надлежно, бордът, на който съветската делегация би трябвало да дойде в Женева във вторник, с цел да взе участие не в галерия на творби или в диалог по доста значими екологични въпроси, само че за належащите, измежду които разоръжаването и правата на индивида, не може да отиде. Делегацията се оглавява от външния министър Сергей Лавров ", добави тя.

Захарова изясни, че страните не дават съответното позволение за прехвръкване. " Въпросът обаче е в Организация на обединените нации и нейния общоприет секретар. Те са длъжни да обезпечат идването на делегации, изключително в подобен спешен миг за света, в централата на Организация на обединените нации, нейния клон в Женева. В противоположен случай не получаваме Организация на обединените нации, секретариата и генералния секретар, само че приемането на Вашингтон и неговия " Това даже не е въпрос на почтено или непочтено ходатайство, обвързване и обвързване на Организация на обединените нации и страната, която го е хазаин, е да подсигуряват работата на страните-членки. Особено в миг на рецесия ", приключи дипломатът.

На 25 февруари на брифинг  Захарова разгласи, че съветският външен министър ще взе участие в 49-та сесия на Съвета по правата на индивида  на Организация на обединените нации в Женева от 28 февруари до 1 март.

По думите ѝ са планувани диалог с Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет, редица двустранни срещи с задгранични сътрудници, както и среща с ръководители на водещи интернационалните организации, основани в Женева.

Припомняме, че външните министри на страните-членки на Европейския съюз  договориха новите наказания против Русия . Сред тях е и изключването от системата SWIFT. Това заяви висшият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел на конференция след изключителна видеоконферентна среща на външните министри на страните от Европейски Съюз.

Пълният лист ще бъде оповестен в понеделник.

Европейският съюз (ЕС) разгласи, че ще забрани за всички съветски самолети достъп до своето въздушно пространство. Това съобщи в неделя ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР