Страните от БРИКС постигнаха споразумение по въпроса за разширяването на

...
Страните от БРИКС постигнаха споразумение по въпроса за разширяването на
Коментари Харесай

Страните от БРИКС постигнаха съгласие за разширяване

Страните от БРИКС реализираха съглашение по въпроса за разширението на съюза, сподели южноафриканският външен министър Наледи Пандор в ефира на радио Ubuntu.
„ Постигнахме единодушие по въпроса за разширението, имаме документ, който приехме, който дефинира <...> правила, процеси за разглеждане на страни, които желаят да станат членове на БРИКС “, сподели тя.
Днес БРИКС сплотява пет страни. На собствен ред 23 страни към този момент са изразили предпочитание да се причислят към икономическия блок: Алжир, Аржентина, Бангладеш, Бахрейн, Беларус, Боливия, Куба, Египет, Етиопия, Хондурас, Индонезия, Иран, Казахстан, Кувейт, Мароко, Нигерия, Палестина, Саудитска Арабия, Сенегал, Тайланд, ОАЕ, Венецуела и Виетнам.
Срещата на върха на БРИКС се организира в Йоханесбург на 22-24 август. На него участват водачите на Китай, Индия, Бразилия и Южна Африка. Русия е показана от външния министър Сергей Лавров. Президентът Владимир Путин разгласи, че ще взе участие в срещата посредством видеоконферентна връзка.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР