Страните членки на Европейския съюз се споразумяха за допълнителни санкции

...
Страните членки на Европейския съюз се споразумяха за допълнителни санкции
Коментари Харесай

ЕС се договори за осмия пакет санкции срещу Русия

Страните членки на Европейския съюз се споразумяха за спомагателни наказания против Русия, които бележат осмия пакет от ограничавания против агресора, чиито войски нахлуха в Украйна. Новите наказания бяха препоръчани от Европейската комисия предходната седмица в отговор на така наречен референдуми в четирите области в Украйна, които след това бяха анексирани от Русия.

Санкциите плануват разширение на листата от глобени лица и компании, спомагателни търговски ограничавания на стойност 7 милиарда евро, както и законодателна основа за въвеждане на таван на цената на съветския недопечен нефт, изнасян за трети страни.

Одобрихме нов пакет от наказания “, сподели Анджей Садош, полският дипломат в Европейски Съюз, пред кореспонденти. „ Той включва таван на цените на съветския нефт, доставян до трети страни, и механизми за отбягване на заобикалянето на глобите. “

Санкциите ще забранят морския превоз на съветски нефт до трети страни над тавана на цените на петрола, сподели чешкото председателство на Европейски Съюз в туит. Мярката ще разшири възбраната за импорт на артикули, в това число артикули от стомана, и ще забрани даването на IT, инженерни и правни услуги на съветски субекти, се споделя в известието.

Пакетът ще добави възбрана за транспорт на съветски нефт към съществуващите ограничавания върху услугите, нужни за превозването му, само че с изключения, съгласно плана от предлагането, забелязано от Bloomberg.

По-широкият пакет от наказания ще бъде ориентиран към редица физически и юридически лица, в това число висши чиновници на съветското министерство и хора, забъркани в организирането на скорошните, необятно наказани референдуми. Това също би лимитирало достъпа до авиационни продукти, електронни съставни елементи и характерни химически субстанции, с цел да лиши съветската войска от значими технологии.

Някои народи бяха смутени, че последният план на наказания наподобява е отслабил няколко от препоръчаните ограничения, в това число премахването на съветска компания за рандеман на диаманти от листата с санкции.

Процесът беше сложен и трябваше да се споразумеем за някои изключения, в това число за тези към този момент прословути червени диаманти “, сподели Садос.

За да разреши таван на цената на петрола, Блокът ще би трябвало да промени настоящето си законодателство. През юни страните от Европейски Съюз се съгласиха на цялостна възбрана на застрахователните и финансови услуги за морски нефт, до момента в който корабоплаването беше пощадено от рестриктивните мерки. Повечето от тези забрани би трябвало да влязат в действие на 5 декември дружно със възбраната за закупуване на съветски недопечен нефт от Европейски Съюз.

Ambassador Andrzej Sados in #Brussels: #EU Member States just reached a political agreement on the 8th package of sanctions against #Russia.

Meanwhile, the works on the next package of restrictive measures are ongoing. pic.twitter.com/7zFA6NU8fq
— Poland in the EU (@PLPermRepEU) October 5, 2022

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР