Страните членки на Европейския съюз (ЕС) да премахнат в опит

...
Страните членки на Европейския съюз (ЕС) да премахнат в опит
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Без енергийни данъци в ЕС заради високите цени

Страните членки на Европейския съюз (ЕС) да отстранен в опит да омекотят удара от високите цени, предлага председателката на Европейската комисия (ЕК), предава БНР.

Тя сподели това в тирада пред Европейския парламент по време на диспути за подготовката на Европейския съвет, където въпросът ще се дискутира от водачите на страните членки на следващия ден и вдругиден.

Като съобщи, че " " съблюдава договорите за дълготрайни доставки на синьо гориво с Европейски Съюз, фон дер Лайен добави, че газовият колос не е дал отговор на по-високото търсене, както е направил предходните години. 
 Бизнесът зове страната за помощ. Не се вижда таван на цената на тока Бизнесът зове страната за помощ. Не се вижда таван на цената на тока
Бизнесът и синдикатите излизат на митинг поради рекордните цени на тока. Те упорстват за незабавни ограничения от страна на страната и компенс...

„ Някои ограничения могат да бъдат подхванати доста бързо съгласно сегашните правила на Европейски Съюз. Това включва облекчение за бизнеса, изключително дребните и междинни предприятия, посредством държавна помощ, целенасочена поддръжка за потребителите и орязване на енергийните налози и лостове.

Искам да припомня, че приблизително една трета от енергийните цени на едро се дефинират от пазара, една трета зависи от таксите за инфраструктурата, само че още една трета зависи от националните и локални налози, като в някои страни-членки те доближават 50 на 100. Именно тук страните могат да реагират доста бързо и 20 от тях към този момент го вършат “, сподели Фон дер Лайен.

Евродепутатът от " Обнови Европа " прикани да се намерения за групов контракт за цените за доставките на газ.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР