Страни като Австрия разглеждат Албания като възможен вариант за държава

...
Страни като Австрия разглеждат Албания като възможен вариант за държава
Коментари Харесай

Албания все повече изглежда като новия възможен бежански вал за ЕС

Страни като Австрия преглеждат Албания като вероятен вид за страна дубльор на Турция във връзка с прекъсването към Европейски Съюз на мигрантските потоци. Експерти обаче показаха скептицизъм, че това би могло да се осъществя на процедура.
Да си призная, единственото нещо, което е направено положително, от 2015 година до момента, това е договорката с Турция през 2016 година, стана ясно от думите на арабиста проф. Владимир Чуков в ефира на Българска национална телевизия.
Нивото на противозаконната емиграция понижава, само че във всички случаи това не би трябвало да ни успокоява. Виждаме въпреки всичко някакви ограничения, които се взеха. Италия е директно заинтригувана. Тя някакси стартира да дава нов звук, нова стъпка. Може би ще се стигне до вероятно усилване на позициите на държавното управление на националното единодушие в Либия. Тезата е - дано да създадем мощна страна Либия, да ѝ помогнем, и тя ще си поеме мигрантските потоци , изясни бежанската обстановка проф. Чуков.
Другата страна е Австрия, която търси втора страна като Турция и сега най-сериозен претендент е Албания. Друг е въпросът дали управляващите ще се съгласят в Албания да бъде построен бежански вал . Песимист съм, че Турция би могла да откри своя дубльор, разяснява още специалистът.
Имаме прогрес - с изключение на съглашението с Турция се сътвори обща Служба за гранична сигурност, има доста по-добра съгласуваност сред обособените страни във връзка с хората, които идват. Ако не се откри общото европейско решение, за мен това е проблем на целия Европейски Съюз , изрази мнение и политологът Йордан Божилов от Софийския конгрес за сигурност.
Струва ми се, че европейските водачи мислят в едни доста странни категории, когато се приказва за бежанците. Ако се гледа единствено на повърхността, това може да реши въпроса единствено на някои политически партии преди изборите. Ключовото е водачеството и дълготрайната визия, безапелационен бе Божилов.

По думите му рисковете, които България има пред себе си, в забележителна степен по-ниски от от други страни. Това обаче на би трябвало да се подценява в една дълготрайна вероятност, защото България е въпреки всичко външна граница. За мен е доста значимо да се върви към интеграция на бранш " Сигурност ", посочи още Йордан Божилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР