Странен фиш е получила шофьорка във Велико Търново. Тя е

...
Странен фиш е получила шофьорка във Велико Търново. Тя е
Коментари Харесай

Полицай глоби шофьорка за „несъобразяване с маркировка, а такава няма

Странен фиш е получила шофьорка във Велико Търново. Тя е глобеназа „ несъобразяване с маркировка по бул. „ България “ в града, а такава там липсва.

За случая споделя нейният юрист Дончо Бораджиев, написа glasnews.bg.

Гледай какво нещо, мама му остаряла,… начиии огромни тарикати сме ний, щом скапваме нещо, дет‘ го няма! “ Т. Колев

Многократно съм защитавал служителите на реда, само че това е един огромен позор за пагона (изтрих към 10 епитета). Органите на Министерство на вътрешните работи (в случая служител на реда, а не катаджия) би трябвало да са в услуга на жителите! Да управляват, само че и да мислят!!! Вярно е, че цялото ни законодателство бе ориентирано към основаването на извършители, а не към надзор, само че това е дълга тематика.

На въпрос „ Коя маркировка? “, отговора е - „ Е, вие от какъв брой време живеете в Търново, би трябвало да я знаете! “. Не, сътрудник, не би трябвало! Това е извънредно рисков метод на мислене от някой с власт да постанова санкции! Обвинителният уклон е ужасно нещо. Не всички, с които се срещате по работа са извършители и нарушители!

Напомням на старшия служител на реда, с невероятните качества да вижда несъществуваща маркировка, че има и други отговорности. Например, в същия Закон за придвижване по пътищата написа:

Чл. 165. * (1)* Определени от министъра на вътрешните работи служби:

…. 3. наблюдават за положението на пътя и пътните такъми и издават писмени предизвестия, сигнални писма или разпоредби до притежателите или до администрацията, ръководеща пътя, и до компанията, поддържаща пътния сектор, за премахване на открити неизправности по тях;

И на още няколко места е упоменато, че би трябвало да подават сигнали при неизправности по пътя. Та сътрудник, какъв брой сигнала си подал от както си „ на власт “? Да, знам, не е твоя работа.. . ", отбелязва Бораджиев.

Публикацията провокира най-вече смях измежду потребителите в мрежата. Повечето локални поданици недоумяват по какъв начин може да има такава глоба поради трагичното положение на пътната настилка, камо ли маркировката върху нея.

" Булевард България и маркировка?! То път няма те за маркировка глобяват. Да не приказваме, че половината от тези на работа не знаят законите нито по какъв начин да ги ползват. И като стане нещо почват да се звънят едни телефони едни чудеса да се чудим кое по какъв начин да напишем. ", отбелязва Стоян Колев.

Има и такива, съгласно които клиентката на юриста не е показала всички обстоятелства по случая. Авторът на поста обаче опровергава такава версия.

Снимка: Елица Бораджиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР