Странджанският манов мед вече е включен в списъка със защитени

...
Странджанският манов мед вече е включен в списъка със защитени
Коментари Харесай

Странджанският манов мед вече е със защитено наименование

Странджанският манов мед към този момент е включен в листата със предпазени наименования за генезис на Европейския съюз, оповестиха от пресофиса на Европейската комисия. Това е осмият хранителен артикул от България в листата, написа fermer.bg.
Странджанският манов мед, именуван още „ Maнов мед от Странджа ", е с тъмнокафяв цвят и се добива в региона на Странджа, който е част от мрежата от предпазени зони в Европейски Съюз „ Натура 2000 ", се споделя в решението.
Регистрацията за предпазеното название за генезис разпознава храни, които произхождащ от характерно място, чието качество или характерности се дължат главно или извънредно на характерна географска среда и чиито стадии на произвеждане се правят в избрания географски регион.
Комисарят по земеделие и развиване на селските региони Фил Хоган и комисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел ще връчат публично на следващия ден в Брюксел документа за вписването на Манол Тодоров, ръководител на пчеларско съдружие „ Странджански манов мед " и Елка Божилова, представител на Министерството на земеделието, храните и горите на Република България.
Европейски Съюз дава отбрана на над 1445 други артикули, регистрирани в 28-те страни членки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР