Страната ще настоява за спешни мерки, гарантиращи сигурността на сърбите

...
Страната ще настоява за спешни мерки, гарантиращи сигурността на сърбите
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия ще работи за запазването на мира и стабилността

Страната ще упорства за незабавни ограничения, гарантиращи сигурността на сърбите в Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи по време на среща с посланика на Русия Александър Боцан-Харченко, че макар " най-бруталното нарушение на всички интернационалните съглашения ", Сърбия ще работи за запазването на мира и стабилността, настоявайки за незабавно приемане и осъществяване на ограничения, които биха подсигурили сигурността на сърбите в Косово, което е авансово изискване за всеки предстоящ диалог с представители на " краткотрайните институции " в Прищина. Вучич написа в инстаграм, че е уведомил Харченко за ескалацията на насилието и бруталната дискриминация на сърбите в Косово. 

Вучич заяви, че е отменил двудневната си аудиенция в Братислава, с цел да бъде със своя народ, както и да обиколи частите на армията, които са ситуирани на най-важните места, заяви сръбската телевизия РТС. 

Той написа в инстаграм, че вчерашният ден е бил извънредно тежък за целия сръбски нации и че е убеден, че " ще се преборим за свободата и оцеляването на нашия народ и сигурността на хората в Северно Косово ", осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР