Страната ни спира да дава по-лесно гражданство на чужденци, които

...
Страната ни спира да дава по-лесно гражданство на чужденци, които
Коментари Харесай

На първо четене: Край на инвестиционното гражданство


Страната ни стопира да дава по-лесно поданство на чужденци, които са създали вложения у нас - това взеха решение депутатите на първо четене с промени в Закона за българското поданство. Идеята тази опция да отпадне е на Министерския съвет . " За " него гласоподаваха 218 народни представители, нямаше " Против " и " Въздържали се ".

 Йордан Цонев за министър Йорданова: Явно е любителка на късата памет Виж още

Депутатите отхвърлиха предлагането за сходни промени на Движение за права и свободи - то предвиждаше да се приключи издаването и на така наречен златни визи за чужденците, които имат бизнеси у нас. Предложението бе подкрепено от ГЕРБ и " Възраждане ".

Отхвърлено беше и настояването на Движение за права и свободи Държавна организация " Национална сигурност " в тримесечен да направи инспекция на всяко поданство, което е обещано против вложения от 2012 година (когато за първи път бе призната такава възможност) до момента. Според ДАНС 3-месечният период за инспекция бил непълен, а също така от организацията желаят, в случай че такава има, в инспекцията да се включат и органите на Министерството на стопанската система.

По време на дебатите Антоанета Цонева от Демократична България попита къде е Делян Пеевски като един от вносителите на плановете на Движение за права и свободи. Тя подсети и, че съгласно Министерството на финансите на Съединени американски щати Пеевски и Илко Желязков са били съучастници в скица за придобиване на паспорти от страна на непознати жители. " Позицията на господин Пеевски е ясна ", отговори ѝ водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" Чета по медиите и чувам изказванията на госпожа Цонева от тази естрада, че би трябвало да се създадат инспекции. Ние предлагаме да се създадат инспекции на всички паспорти, само че очевидно за някои хора е по-важно внушението, че всичко би трябвало да е транспарантно, в сравнение с действието ", добави Карадайъ.

В момента депутатите разискват на второ четене промени в Закона за водите, в които се предлага пренасяне на Национален институт по метеорология и хидрология от Министерството на образованието в Министерство на околната среда и водите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР